Bulvár

Újabb TikTok-kihívás, amit amúgy sok száz millió ember kényszerből teljesít

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 22. 16:43

Az emelkedő árak miatt népszerű trendnek ígérkezik a világ gazdagabb felén is az „élj meg napi egy fontból” kihívás.

Egy 26 éves TikTok-felhasználó, Kathryn Leech különös kihívásra vállalkozott: 1 héten keresztül napi 1 font értékben maximalizálta az étkezéseket – írja a Daily Mail. A bevásárláshoz az Aldit választotta a kedvező árak miatt, és egyszerre vásárolta meg az egész heti élelmét. Egy könnyítést engedélyezett magának: az otthon lévő fűszereit és ízesítőit használhatta az ételek elkészítése során.

Kathryn a következőket vette meg a hétre, összesen £6,82, azaz nagyjából 3300 forint értékben, így a költségvetésben sikerült benne maradnia:

  • 1 csomag kenyér
  • 1 csomag tortilla wrap
  • 2 konzerv vörösbab
  • 1 csomag paprika
  • 1 csomag tészta
  • 2 konzerv tonhal
  • 1 csomag kukorica
  • 1 üveg majonéz

Kathryn minden reggelire pirítóst evett vajjal, ebédre paprikával és babbal töltött tortillát készített, a vacsorákat pedig a majonézes, kukoricás, tonhalas tésztával oldotta meg. Az étkezéseit TikTokon is megosztotta:


A lány összességében úgy véli, hogy teljesíthető ez a kihívás, azonban rengeteg hátránya volt:

Nagyon nehéz volt ilyen kis költségvetésből főzni, és mindennap ugyanazt kellett ennem, ami hihetetlenül unalmas volt. Az étrend nem volt egészséges, mivel nem tudtam elég tápanyagot bevinni a szervezetembe, és egészen biztos, hogy nem ettem elég kalóriát. A legnehezebb az volt, hogy mindennap ugyanazt egyem. Nem laktam jól, és nem volt egészséges 

– mondta Kathryn.

Bár meglehetősen unalmas és hosszú távon nagyon egészségtelen is volt ez az étkezés, a tiktoker felismerte a kihívás előnyeit is:

Az ételeket nagy mennyiségben főztem meg, így rövidebb lett a főzéssel töltött idő, mivel csak pár alkalommal főztem a héten, és mindennap megmelegítettem. Szerintem ez egy szemléletformáló kihívás, és ajánlom mindenkinek, aki ki akarja próbálni, hogy meg tud-e élni egy ilyen alacsony költségvetésből egy hétig.

A Világbank adatai szerint egyébként a világban 600 millió ember él abszolút szegénységben, azaz tengődik napi 1,9 dollárnál kevesebb pénzből. Nem egy hétig, hanem egész életében.

Nyitókép: Tom Werner / Getty Images

#Bulvár#tiktok#trend#kihívás#étkezés#bevásárlás#spórolás

Címlapról ajánljuk