Bulvár

„Az orvosok szerint a lányom egy hős” – Jaksity Kata műsorvezető kislányának kiújult a súlyos betegsége

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 25. 13:19

A kis Jázmin egyszer már legyőzte a Lyme-kórt, most azonban újra jelentkeztek nála a tünetek.

Jaksity Kata műsorvezető a Story magazinnak mesélt arról, hogy a kislányánál újra pozitív lett a Lyme-teszt – írja a Blikk.

Kata lánya, Jázmin már sokaknak ismerős lehet A Séf meg a többiek című sorozatból, ahol a séf kislányát, Alinát alakította.

A Lyme-kór első tüneteinek a felfedezése után Kata azonnal orvoshoz fordult, de mivel itthon nagyon hosszúak a várólisták, egy szlovákiai magánklinikát kerestek fel. Azonban ott is egy hónapot kellett várni.

Bevallom, ez a várakozás felőröl, anyaként szétfeszülök, hiszen magam sem tudom, mivel teszek jót 

– mesélte a Storynak a műsorvezető, és elmondta, hogy nagyon nehéz időpontot kapni sok olyan vizsgálatra, ami segíthet kizárni minden más problémát.

Jázmin néhány nappal ezelőtt kezdett el sántikálni, mivel a bokája és a térde is begyulladt. A vizsgálatok miatt még várniuk kell, mielőtt gyógyszeres kezelésbe kezdenének, és Kata elárulta, hogy habár a lánya ébredéskor szinte meg sem tudja mozdítani a lábait, nagyon bátran viselkedik.

Reggelenként az ölemben viszem ki a mosdóba, majd átmasszírozom, megmozgatom a lábát, hogy a vérkeringése beinduljon egy kicsit. Napközben így valamelyest jobb az állapota, de sántikálva közlekedik hetek óta, és fájdalmai is vannak. Az orvos szerint a lányom egy hős, ugyanis a boka- és térdfájdalmai minden bizonnyal jóval erősebbek, mint amennyit panaszkodik miattuk. A szívem szakad meg érte – nyilatkozta Kata a Story Magazinnak.

Arról, hogy miként élték meg Jázmin első harcát a Lyme-kórral, Kata a Fókusznak mesélt:

Volt, hogy elindultunk sétálni, és pár perc után összecsuklott.

Kata és Jázmin interjúja itt tekinthető meg:

 

Nyitókép: Fókusz

#Bulvár#jaksity kata#A Séf meg a többiek#ducsai jázmin#lyme-kór#tünetek#kezelés#betegség

Címlapról ajánljuk