Bulvár

Tóth Gabi: Már telefonon is az én és a gyermekem halálát kívánják

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 13. 7:26

Az énekesnő egymás után kapja a halálos fenyegetéseket, pár nap alatt több mint nyolcvan érkezett. 

Tóth Gabi már telefonon keresztül is kap halálos fenyegetéseket. Az énekesnő a Blikknek elmondta, hogy a honlapján látható telefonszámot kezdték el hívogatni gyűlölködő emberek, amit a koncertszervezője kezel, azt gondolva, hogy az az ő telefonszáma. Tóth Gabi közölte a lappal:

Az elmúlt néhány napban több mint nyolcvan hívást kaptunk, köztük olyanokat, hogy üssön el egy autó, de ami leginkább szíven ütött, hogy azt kérdőjelezték meg, miért született meg a gyermekem.

Elmondása szerint eleinte csak az interneten keresztül kapta az üzeneteket most pedig már telefonon is az ő és a gyermeke halálát kívánják egyesek.

Tóth Gabi a Blikknek azt mondta, a támadások azután kezdődtek, hogy fellépett tavaly szeptemberi eucharisztikus világkongresszuson. Az énekesnő kijelentette:

Össztüzet zúdítottak rám a sajtóban, és megpróbálták ellenem hangolni a közvéleményt.

Az énekesnő elmondta, nem tagadja, hogy kapott támogatást, hogy „elvihessük a dalainkat a határon túl élő magyaroknak”, de szerinte „teljesen indokolatlanul” tolták „politikai térbe”. Ugyanakkor elismerte, hogy egy, a politika világában jártas szakember segítségét kérte, mert állítása szerint az „ellene folytatott hadjárat miatt már a karrierje forgott kockán”.

Pár nappal korábban a hvg.hu arról számolt be, hogy egy fideszes e-mail-címről pattant vissza az a levél, amit az énekesnő hivatalos, sajtós emailjére küldtek. A levélben azzal kapcsolatban érdeklődtek, hogy az állami Szerencsejáték Zrt..mekkora összeggel támogatta az énekes erdélyi turnéjáról készült, a HírTv-ben is levetített koncertfilmjét.

Az énekesnő egy héttel korábban pedig a kormányközeli Origónak adott interjút, amiben az erdélyi turnéval kapcsolatban elmondta, hogy már rég szeretett volna egy ilyen turnét összehozni, mert Erdélyben hihetetlen szeretet árad felé, és ez nagyon jól esett neki a sok támadás után, amit tavaly nyáron itthon kapott.

Az énekesnő elmondta, hogy sokan azzal támadják, hogy hirtelen, valamilyen hatásra vette fel ezt azt értékrendet, amit közvetít. Szerinte soha nem titkolta, hogy honnan jött, milyen értékrendet vall magáénak, hogyan látja a világot.

Már 2012-ben énekeltem a Nemzeti Dalt a Kossuth téren Orbán Viktor beszéde előtt, de az akkor senkinek nem tűnt föl.

Nyitókép: Tóth Gabi énekesnő a Terror Háza Múzeum alapításának 20. évfordulója alkalmából szervezett ingyenes koncerten a múzeum előtt 2022. február 26-án. Fotó: MTI/Kovács Attila

 

#Bulvár#tóth gabi#halálos fenyegetések#fenyegetés

Címlapról ajánljuk