Bulvár

A francia hatóságok előre kifizettetnék a Mount Blanc-ra induló hegymászókkal a temetésüket

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 7. 8:02

Vagy a megmentésükre induló csapatok költségeit.

Egy francia polgármester azt szeretné elérni, hogy a Mount Blanc-t meghódítani akaró hegymászók 15 000 eurót, mostani árfolyamon számolva majdnem 6 millió forintnyi összeget tegyenek letétbe, hogy fedezzék az esetlegesen értük indítandó mentőexpedíció és a temetésük költségeit.

Európa legmagasabb csúcsa több mint 4800 méteres. A helyi polgármester azzal indokolta a kissé morbid javaslatot, hogy a hegymászók sokszor felelőtlenül orosz rulettet játszanak a hegycsúcson.

Jean-Marc Peillex, a franciaországi Saint-Gervais-les-Bains polgármestere azt mondta, hogy vannak olyan hegymászók, akik nem veszik figyelembe Mount Blanc veszélyeivel kapcsolatos figyelmeztetéseket.

A 15 ezer eurós letétből 10 ezer euró a mentés költségeit fedezné, a maradék 5 ezer euróból pedig a temetést intéznék el.

A polgármester a Telegraph-nak azt mondta, hogy az ostoba emberekre olykor csak buta ötletekkel lehet hatást gyakorolni.

Úgy viszonyolunk hozzájuk, mintha öngyilkosságot készülnének végrehajtani, ezért megkérjük őket, hogy fizessék meg nekünk az ezzel járó költségeket.

– mondta Peillex.

Nyitókép: illusztráció / Getty Images

#Bulvár#mont blanc#franciaország#hegymászó#hatóságok#temetés

Címlapról ajánljuk