Bulvár

Celebfizetések: ennyit keres Majka és Balázs, Kasza Tibi kaszál

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 3. 7:00

A Forbes közzétette, mennyi pénzt visznek haza a legértékesebb magyar celebek. Röpködnek a százmilliók. 

A Forbes egy hete tette közzé a legértékesebb magyar celebek listáját, ahol a hírességek értékét hat kategória alapján számították ki. A lap szerdán azt is közzétette, hogy az első öt helyre került celeb mennyi pénzre tudja beváltani ismertségét

A celeblista első helyre került Majkát tavaly már nem korlátozták a koronavírus miatt bevezetett korlátozások, és ez meg is látszott fő cége bevételein. A Forbes jellemzése szerint „elképesztően nagy bevételnövekedést” könyvelhetett el 2021-ben: 302 millió forintot. És ebből Majka 80 millió forintos osztalékot vett ki magának.

A második helyen álló Sebestyén Balázs vállalkozása évek óta több százmillió forintos bevételt ér el, és így volt ez 2021-ben is 316 millió forint jelent meg eredménykimutatásának árbevétel-során. A Forbes cikke szerint az árbevétel nagyjából fele profitként jelentkezik, amit Balázs szinte teljes egészében osztalékként ki is veszi.

A harmadik legértékesebb celeb Rúzsa Magdi lett, akinek dalait több mint ötvenhétezerszer játszották a rádiók, és akinek fellépéseiért hatalmas összegeket kell fizetni. Cége tavaly 192 millió forintos bevételt ért el, amiből 67 millió forint volt a profit. Azt nem tudni, hogy ebből mennyi osztalékot fizettek – írta a Forbes.

Szintén százmilliós bevétele volt a negyedik helyen álló Ördög Nóra cégének, amit férjével, Nánási Pállal közösen vezetnek. A tavalyi évben 314 millió forintos árbevételt értek el, 25 millió forintos profittal.

Bár Kasza Tibi a legértékesebb celebek listáján csak az ötödik helyet szerezte meg, a Forbes jellemzése szerint ő jött rá leginkább arra, hogyan fordítsa saját üzleti haszonná énmárkáját. 

Az italporait és fogyitablettáit forgalmazó cége ugyanis majdnem kétmilliárd forintos árbevételt ér el, ráadásul a cég elképesztően nyereséges is: 2021-ben 783 millió forint profitot termelt, amiből 780-at fel is vettek osztalékként. Kasza Tibi ennek a Forbes cikke szerint vélhetően a felét kapta meg.

Nyitókép: Majka a Campus Fesztiválon, 2022. július 23-án. MTI/Czeglédi Zsolt

#Bulvár#celebek#fizetés#pénz#bevétel#profit#majka#balázs#rúzsa magdi#ördög nóra#kasza tibi

Címlapról ajánljuk