Bulvár

Amber Heard ügyvédei fellebbeznek a Johnny Depp által indított rágalmazási perben

rtl.hurtl.hu

2022. július 6. 7:47

Szerintük a színész nem tudta igazolni, hogy 15 millió dolláros kárt szenvedett, és bizonyítékok támasztják alá a színésznő meggyőződését, hogy bántalmazás áldozata.

Amber Heard ügyvédei azt kérik a bíróságtól, hogy semmisítse meg a színésznőt elmarasztaló ítéletet a Johnny Depp által indított rágalmazási perben, és ejtsék az ügyet, vagy rendeljenek el új tárgyalást – írja a CNN.

A múlt hónapban mind Heardet, mind Deppet elmarasztalták az egymás ellen indított rágalmazási pereikben, de az esküdtek utóbbinak 15 millió dollár kártérítést ítéltek meg, míg előbbinek csak kétmilliót.

Amber Heard ügyvédei szerint a Johnny Deppnek megítélt kártérítés túlzó mértékű volt, és nem támasztják alá a tárgyaláson bemutatott bizonyítékok. Kifogásolták, hogy a perben nem hivatkozhattak arra, hogy Depp 2020-ban elveszítette a brit Sun című lap elleni perét, amit azért indított, mert az újságban bántalmazó férjnek nevezték. Abban az ügyben a bíróság úgy ítélte meg, hogy a Sun alá tudja támasztani állításait.

Azzal is érvelnek Amber Heard ügyvédei, hogy Depp nem tudott felmutatni tényleges pénzügyi, vagy a megítélésében elszenvedett károkat az ügy középpontjában álló cikk miatt, amit a színésznő a Washington Postba írt. Szerintük bizonyítékok támasztják alá Amber Heard meggyőződését, ami szerint ő a Depp által elkövetett bántalmazás áldozata.

Heard ügyvédei azt is kifogásolják, hogy a felek jogi képviselőinek megküldött iratokban az egyik esküdt születési éveként 1945-öt tüntettek fel, noha 1970-ben született. Emiatt megkérdőjelezik, hogy megfelelően vizsgálták volna az esküdt alkalmasságát, illetve úgy vélik, hogy a színésznő tisztességes eljáráshoz való joga sérülhetett, ha a tárgyaláson résztvevő esküdt nem ugyanaz a személy volt, aki az iratokban szerepelt, illetve nem ellenőrizték a személyazonosságát.

Korábban Amber Heard azt nyilatkozta: nem hibáztatja az esküdteket, mert három és fél héten át azt hallgatták, hogy ő egy hiteltelen személy és egy szavát sem szabad elhinni, a közösségi médiát elárasztó gyűlölködő kommenteket viszont tisztességtelennek gondolja.

Nyitókép: Rod Lamkey/Consolidated News Pictures/Getty Images

#Bulvár#johnny depp#amber heard#per#rágalmazás#fellebbezés#bántalmazás

Címlapról ajánljuk