Bulvár

Édesanyja abortuszának köszönheti életét Uma Thurman lánya

rtl.hurtl.hu

2022. július 1. 15:53

Miután az amerikai Legfelsőbb Bíróság megsemmisítette azt a korábbi döntését, ami biztosította az abortusz lehetőségét az Egyesült Államokban, a Stranger Things 23 éves sztárja Jimmy Fallon műsorában beszélt saját álláspontjáról. Maya Hawke úgy érzi, személyesen is érintett a témában, hiszen a létezése anyja abortuszán múlt.

Uma Thurman 2021-ben, a Washington Postban mesélt tinédzserkori abortuszáról. „Tizenéves korom végén véletlenül teherbe ejtett egy sokkal idősebb férfi. Egy bőröndből éltem Európában, távol a családomtól, és épp csak munkába álltam. Küzdöttem, hogy kitaláljam, mit tegyek. Meg akartam tartani a gyermeket, de hogyan? Hazatelefonáltam. Anyám súlyos beteg volt, kórházban kezelték. Apám odament az ágyához, hogy beszéljenek a lehetőségeimről. Korábban soha nem beszéltünk a szexről; ez volt az első alkalom, és mindannyiunk számára szörnyű volt. Rákérdeztek a kapcsolatomra – nem volt működőképes –, és figyelmeztettek, milyen nehéz lesz egyedül felnevelni egy gyereket tinédzserként” – mondta Thurman. Erről, és más hírességek abortusztörténeteiről itt olvashatnak részletesebben.

Édesanyja abortuszának köszönheti életét Uma Thurman lánya
Kép: Todd Owyoung/NBC/NBCU Photo Bank

Úgy tűnik, hogy a Golden Globe-díjas és Oscar-díjra jelölt színésznő döntése később megható volt lánya számára is. Maya Hawke arról beszélt Jimmy Fallon műsorában, hogy mielőtt eljött volna a forgatásra, kikérte édesanyja véleményét a témával és az interjúval kapcsolatban. Erről a New York Post közölt részleteket. Így kezdtek el beszélgetni a bíróság mostani döntéséről, és Thurman múltjáról. A színésznő úgy véli, szülei élete félresiklott volna, ha a Kill Bill sztárja másként dönt és más utat választ akkor, amikor kiderült a terhessége.

Anyukám egy rendkívüli írást publikált abortuszáról, amin nagyon fiatalon esett át, és ami, ha nem történt volna meg, most nem az a személy lenne, akivé vált, és én sem léteznék. Mindkét szülőm élete kisiklott volna, ha akkor nem kap biztonságos és legális egészségügyi ellátást 

– fejtette ki véleményét a színésznő.

Maya úgy véli, a gazdagok számára mindig elérhető lesz a terhességmegszakítás ezen formája, ám a döntéshozók ítélete rengeteg emberi életet tesz majd tönkre a jövőben.

„Nem csak arról van szó, hogy képtelenek lesznek megvalósítani az álmaikat, de valójában a saját életüket is elveszítik így. Szóval én csak annyit szeretnék mondani, hogy bassza meg a Legfelsőbb Bíróság! Mi tovább fogunk harcolni, és győzni fogunk, ahogy a nagyanyáink is tették” – mondta a Stranger Things sztárja.

Nyitókép: Stephane Cardinale - Corbis /Corbis / Getty Images

#Bulvár#maya hawke#stranger things#uma thurman#abortusz#törvény#terhesség#terhességmegszakítás#bíróság#ítélet#döntés#jimmy fallon

Címlapról ajánljuk