Bulvár

„Ez az időszak iszonyat nehéz volt” – Rácz-Gyuricza Dóri kendőzetlen őszinteséggel beszél arról, milyen a dolgozó-tanuló anyának

rtl.hurtl.hu

2022. június 28. 14:25

Rácz Jenőék kislánya, Kamilla április 14-én született. Dóri azóta rengeteg kérdést kap a gyereknevelésről, és az újdonsült anyuka egyik témától sem riad vissza: őszintén beszél a szoptatásról, a szülésről és a fogyással kapcsolatos elvárásokról, valamint arról, hogy milyen nehéz volt „Spartacus üzemmódba” kapcsolnia.

Alig telt el néhány hét Kamilla születése óta, Dórit rögtön elárasztották a kérdések a közösségi oldalakon. „Mikor megy le a hasad? Hogyan diétázol szülés után? Hány kiló ment le rólad a kórházban? Mikor kezdesz sportolni?” – ezekről érdeklődtek leginkább. Ekkor az újdonsült anyuka még így reagált:

A gyermekágyas időszakban ne foglalkozzatok ezekkel a kérdésekkel‼️ Gyógyultok, a lelketek is, a testetek is, a babátok is🙏 adjatok magatoknak 6 hetet, amikor szeretgetitek egymást a kicsivel, aztán lesz még rá rengeteg idő, hogy Spartacus üzemmódba kapcsoljunk.

– írta április végén az Instagramon. 


A napokban viszont Instagram-sztorijában jelezte, hogy szeretettel várja a kérdéseket, követői pedig mindent beleadtak. Dóri derekasan állta a sarat, és mindenre válaszolt.

Így kiderült, hogy mostanra már „Spartacus üzemmódba” kapcsolt, ugyanis a gyereknevelés mellett munkát is vállalt, ráadásul tervezőgrafikus tanulmányait sem hagyta abba, ami állítása szerint nemcsak őt, a férjét is leterhelte:

Ez a baba+munka+suli időszak iszonyat nehéz volt, szegény Jenő is megsínylette…mikor hullafáradtan hazaért a munkából, nem a mosolygós, kipihent anyuka várta haza. 😅

Az influenszer – férje kitartó segítsége mellett – sikeresen letette vizsgáit, igaz, egy záróvizsga még hátravan, ezt azonban januárra halasztotta, hogy addig is Kamillára koncentrálhasson.


Néhányan arra is megkérték Dórit, hogy meséljen a szülésről, a kismama pedig megígérte, hogy készülő workshopjában erről is lesz szó, ám van, ami annyira felháborítja, hogy addig sem tudja magában tartani. 

Határtalanul gáznak tartom, hogy soha és sehol nem készítenek fel erre senkit az oktatásban (…) onnantól kezdve, hogy megszületett a baba, semmi hasznos információt nem kap senki előre. Azon kívül, hogy »a szülés fáj«, arról senki egy percig sem beszél a kislányoknak, hogy például a testük mennyire megváltozik hormonálisan, és ennek milyen mentális hatásai vannak. 🙌

Kérdezték a szoptatásról is, és az is szóba került, hogy ilyenkor csak úgy olvadnak a kilók a friss anyukákról. Dóri elmondása szerint bár őt is ezzel nyugtatta az édesanyja, mégsem ez történt.

Az első hónapban lement a rengeteg víz és némi zsír, de meg sem mozdul pár hete a súlyom, mindegy, mit csinálok.

– panaszkodott Dóri. Ennek ellenére magát és sorstársait is türelemre intette, hiszen a szervezet hormonháztartása átalakul.


A cumisüveg a másik megosztó téma szülés után, egyesek esküsznek rá, mások berzenkednek tőle. Dóri azt mondta, tudatosan egészíti ki Kamilla étkezését a szoptatás mellett.

Egy nap egyszer eszik cumisüvegből. Így könnyebben beadom neki a probiotikumot és a D-vitamint.

És persze az sem utolsó szempont, hogy így Jenő és a nagymamák is ki tudják venni a részüket a pici etetéséből. Egyebek közt ezért is van nála mindig cumisüveg, meg amiatt is, hogy néha olyan helyen kellene megoldania Kamilla etetését, ahol kellemetlen lenne szoptatnia a babát.

Az influenszer viccesen megjegyezte, hogy amióta anya, az énektudása is sokat fejlődött, hiszen Kamillának sincs mindig jó napja, így kellett valami, ami megnyugtatja a kicsit a sírós órákban. Dóri hozzátette:

Legtöbbször csak egy kis extra szeretetre vágyik 🙏 csak néha ez extra 4 órányi. 😅❤️

Rácz Jenőék imádnak utazni, így egyik rajongója meg is kérdezte Dórit, mit terveznek a nyárra. Elárulta, a Balaton nem maradhat ki, de egy másfél órás repülőutat is bevállaltak a kis Kamillával.

A Konyhafőnök séfje és felesége megpróbálnak az ösztöneikre hallgatni, ha a gyereknevelésről van szó. Korábbi extra videónkban Jenő erről és családjuk szeretetnyelvéről is beszélt.

#Bulvár#gyuricza dóra#rácz jenő#rácz kamilla#gyereknevelés#kérdések#válaszok#tanács#praktika#szoptatás#szülés#iskola

Címlapról ajánljuk