Bulvár

Forróság ide vagy oda, ezért nem jó ötlet ventilátor mellett aludni

rtl.hurtl.hu

2022. június 17. 20:48

Egy alvással foglalkozó szakoldal foglalta össze, miért egészségtelen a ventilátorral alvás.

Sokan úgy próbálják enyhíteni az esti forróságot, hogy ventilátor mellett próbálnak meg aludni. Ez azonban nem a legjobb ötlet, mivel a folyamatosan ránk áradó levegő megbetegíthet bennünket. De mi bajunk lehet? A Sleepadvisor nevű szakoldal foglalta össze.

A száraz levegő könnyen kiszáríthatja a bőrünket, huzatot kaphatunk, de könnyen kialakulhatnak akár arcüregproblémák is.

Ha alvás közben folyamatosan áramlik ránk a levegő, akkor könnyen kiszáradhatnak a nyálkahártyáink. Egy másik kevésbé nyilvánvaló következmény, hogy reggel fájó izomzattal ébredhetünk, mivel a hűvös levegőre önkéntelenül is megfeszülhetnek az izmok.

Ha asztmával, légúti megbetegedésekkel vagy allergiával küzdünk, akkor pedig egyenesen tilos ventilátor mellett aludni.

A szakértők szerint a ventilátor lefekvés előtt hasznos, ha át akarjuk mozgatni alvás előtt a szobában álló levegőt, de arra érdemes figyelni, hogy ezt mindenképp nyitott ablak mellett tegyük. A ventilátorokat rendszeresen takarítani kell, de bizonyos időközönként érdemes őket lecserélni, mivel vannak olyan pollenek és részecskék, amiket még egy alapos tisztítás sem tüntet el.

Nyitókép: illusztráció / iStock / Getty Images

#Bulvár#ventilátor#alvás#hőség#betegség#egészségtelen

Címlapról ajánljuk