Bulvár

Újabb tragédia Alec Baldwin életében

rtl.hurtl.hu

2022. május 27. 13:46

A színész egy közleményben tudatta, hogy 92 éves korában elvesztette anyukáját.

Alec Baldwin – aki tavaly októberben véletlenül lelőtte operatőrét egy forgatáson – Instagramon osztotta meg követőivel, hogy május 26-án elhunyt 92 éves édesanyja, Carol Baldwin.

„A családommal a legmélyebb sajnálattal tesszük közzé az alábbi nyilatkozatot:

Carol M. Baldwin – Alec, Daniel, William és Stephen Baldwin színészek, valamint két lánygyermek, Elizabeth és Jane édesanyja – elhunyt a mai napon Syracuse, New Yorkban. 92 éves volt.

Carol Newcomb Martineau 1929. december 15-én született Syracuse-ban Roy és Marion Martineau gyermekeként. Egy fiútestvére (Daniel) és öt lánytestvére (Patricia, Joan, Diane, Louise és Rebecca) volt.


Jövendőbeli férjét, Alexander R. Baldwin Jr.-t Brooklynban ismerte meg a Syracuse Egyetemen. Alec – így is hívták férjét – 1954-ben Long Islandbe költöztette a családját, ahol történelmet tanított, valamint fociedzéseket és lövész órákat tartott a Massapequa Középiskolában egészen haláláig. Alexander 1983-ban, 55 éves korában hunyt el.

Közös gyermekeiket Carol Baldwin nevelte fel, és amikor a legkisebb is tinédzser lett, a Quick Testnél, egy marketingkutatással foglalkozó cégnél helyezkedett el.  

1991-ben mellrákot diagnosztizáltak nála. Miután legyőzte a betegséget, csatlakozott egy Long Island-szerte működő csoporthoz, ami a mellrákkal küzdő nőket támogatja. A Stony Brook Egyetem akkori elnökének (Shirley Strum Kenny) támogatásával létrejött a Carol M Baldwin Mellrákkutatási Alap a kampuszon. Néhány évvel később egy újabb fejezet kezdőtött a SUNY Upstate Egyetemmel együttműködve. Kezdeményezésével több millió dollárt sikerült gyűjtenie a nemes célért.

Fia, Alec a következőt mondta róla:

Anyám megtanított rá, hogy van második felvonás is. És olykor harmadik is. Az elmúlt 25 évet harcosként élte, és egy olyan ügy bajnokaként, amibe oly sok energiát fektetett. Mindannyian rendkívül büszkék vagyunk a teljesítményére.

Carolnak hat gyermeke mellett 25 unokája és 14 dédunokája született.

A megemlékezéssel kapcsolatos információkkal hamarosan jelentkezünk – állt a család közleményében.

Nyitókép: Keith Bedford / Getty Images

#Bulvár#alec baldwin#elhunyt#édesanya#meghalt#halál#halálhír

Címlapról ajánljuk