Bulvár

Bródy János: Számomra megdöbbentő, hogy valaki az agresszor pártján áll

rtl.hurtl.hu

2022. április 11. 20:31

Bródy János a múlt héten ünnepelte a 76. születésnapját. A zenész betegsége miatt tűnt el az elmúlt fél évben a nyilvánosság elől, de az országban zajló események, valamint a háborús helyzet is aggasztja. A dalszerzőt az is megviseli, hogy Képmutatók című musicalje továbbra is fiókban marad. 

Nehéz hónapokon van túl Bródy János, akinek azért fedi kötés az arca egy részét, mert már három műtéten is túl van. A dalszerzőnek úgynevezett bazaliomája volt. Ez egy rosszindulatú bőrdaganat, amely áttétet ugyan nem képez, de képes invazív lenni, azaz más területekre is behatolni.

Az első műtét nem sikerült, a második se, csak harmadszorra sikerült eltávolítani a káros szöveteket. Elég kellemetlen folyamat, és még egy műtét vár rám.

– mondta Bródy a Fókusznak.

Bródy János a műtéti beavatkozás után

A zenész eleinte azt hitte, hogy pár hét alatt túl lesz a betegségen, de aztán kiderült, hogy a vártnál nagyobb a baj. Emiatt fellépéseit is le kellett mondania.

Nagyon vegyes lelki állapotom volt folyamatosan

– mondta Bródy élete egyik legnehezebb időszakáról. Saját bevallása szerint nagyon rosszul viselte az egészet, „szerettem volna eltűnni, pláne most, amikor ilyen izgalmas az élet az országban”. 

A mögötte lévő nehézségekről még nem írt szövegeket, és legnagyobb sajnálatára a korábban az Operettszínháznak írt új musicalje is a fiókban marad.

Átnéztem a darabot, amit Kocsák Tibivel írtunk. Kicsit talán azért, mert gondoltam, hogy ha változik a rendszer, akkor mégis bemutatják. Ha esetleg a kulturális hatóság már nem őrzi olyan szigorúan a saját ideológiai virágoskertjét. Úgy néz ki, ezt a Képmutatók című musicalt még egy ideig nem mutatják be

– fogalmazott. 

Bizonytalan, hogy mennyire fog tudni koncertezni, mert bár még mindig szeret színpadon szerepelni, nem tudja, „most hogyan fogadnák őt a különféle helyszíneken”. A gitár otthon is mindig a keze ügyébe kerül, jól esik dalokat énekelni, de mint mondta, lehet, hogy kicsit fáradtabb minden megjelenése, és „nehéz lesz nagyon vidám dalokat írni”. De azért

látok olyan abszurd és groteszk helyzeteket, amelyeket dalba foglalva még is csak vidámságot lehet majd kelteni.

Mint mondta, továbbra sem csügged: dalaival megpróbál egy kis reményt és biztatást adni mindazoknak, akik vele együtt talán kicsit el vannak keseredve. 

Bródy szomorúan követi az orosz-ukrán háború híreit, és azt mondja, nagyon közelinek érzi a menekültek lelkiállapotát is.

Elszomorított, hogy a magyar lakosság mennyire érzéketlen. Olyan dolgok történnek egy velünk szomszédos országban, ami elképzelhetetlen. És az, hogy valaki ilyen körülmények között az agresszor pártján áll, számomra megdöbbentő. 

– fogalmazott.

A Békét és reménységet c. dalt éneklő dunakeszi iskolások

Bródy a Békét és reménységet című dalával üzent a menekülteknek, amit a dunakeszi iskolások énekeltek el:

Bennem azt a reményt erősítik, hogy mire ezek a gyerekek felnőnek, talán Európában nem kell ilyen konfliktusokkal szembenézni.

– mondta Bródy a békedalt éneklő gyerekekről. 

Bródy április 5-én töltötte be 76. évét, de nem volt nagy ünnepség, most vasárnap lesz egy kis családi összejövetel. Rengetegen köszöntötték, alig győzött válaszolni. Mint mondta, örül, hogy gondoltak rá, de leginkább Koncz Zsuzsa köszöntése esett jól neki, régi előadótársa egy közös klipet rakott fel, és azzal kívánt neki boldog születésnapot.

A hétfő esti Fókusz riportja Bródy Jánossal:

 

 

#Bulvár#bródy jános#betegség#születésnap#bazalioma#orosz-ukrán háború#musical#ma

Címlapról ajánljuk