Bulvár

Gáspár Laci a nézők szeme láttára győzte le a legnagyobb félelmét

Cserei BettinaCserei Bettina

2022. március 14. 18:40

Gáspár Laci nevét egy tehetségkutatóban még 2004-ben ismerte meg az ország. Az énekest tíz évvel később láthatták először a nézők az RTL-en a Celeb vagyok, ments ki innen! című műsorban. 2016-ban ült be először az X-Faktor mentorszékébe, majd egy évvel később Ricco&Claudia első helyezésével már ő lett a győztes mentor. 2018-ban feleségével, Nikivel a Nyerő Párosban tették próbára szerelmüket, ahol másodikok lettek. Az RTL archívumát felkutatva megtaláltuk azt a felvételt, amikor Gáspár Laci főműsoridőben a tévénézők előtt győzte le a legnagyobb félelmét. Hogy hogyan élte át mindezt és mennyit változott azóta, erről is kérdeztük az X-Faktor mentorát.

Emlékszel-e még az első RTL-es szereplésedre?

Igen, az első RTL-es szereplésem valamilyen zenei dolog volt egy jótékony koncert kapcsán, még 2009-ben. Akkor már nagyon az RTL-hez akartam kerülni, de ez még váratott magára nagyon sokáig. Aztán 2014-ben jött a Celeb vagyok, ments ki innen! Ez volt az első műsor, amiben szerepeltem. Először nagyon tartottam tőle, de később rájöttem, hogy nagyon jó döntés volt.

A műsorban sikerült leküzdened a félelmeidet?

Sikerült. Nem tudok úszni. Tizenegy éves koromban volt egy traumám, amikor egy nyári táborban elmentünk a strandra. Akkor a nagyobb gyerekek bedobtak a mélyvízbe és azon röhögtek, hogy fulladozom. Nagyon nehezen jutottam ki a vízből. Ettől kikészültem. Medencében tudok úszni, de ha ismeretlen terepen vagyok, és tudom, hogy mély a víz és nem ér le a lábam, akkor nekem annyi. Ezt elmondtam a Celebben is, ahol a nézők szavaztak, hogy kinek milyen feladata legyen, és persze a közönség nagyon „jó fej” volt, mindig nekem szavazták meg a vizes cuccokat… Akkor nagyon-nagyon féltem. Nem is tudom, honnan volt merszem felmenni a tó fölé 14-15 méteres magasságba. Aztán valahogy összeszedtem a bátorságomat, és sikerült, túléltem.

Milyen volt az első X-Faktoros élményed mentorként?

Legalább annyira izgultam, mint a legelső tehetségkutatós fellépésemen annak idején. Szerettem volna megfelelni, hogy ne csalódjanak bennem. Szerettem volna önmagamat adni és laza lenni. Aztán annyira jó volt a stáb, az egész közeg, maga az X-Faktor, ahogy jönnek be az emberek, hogy gyorsan túltettem magam az izguláson.

Mi volt a legjobb tévés élményed, amióta képernyőre kerültél a RTL Klubon?

Az biztos, hogy az X-Faktorhoz köthető a legjobb élményem is. Nagyon sok jó pillanat volt: például amikor Riccóval és Claudiával megnyertük a tehetségkutatót. Hittem benne, hogy nyerni fogunk. Ebben az egészben az volt a legjobb, hogy az én hitem egyezett a közönség véleményével. A Nyerő Párosból is jó élménnyel tértünk haza Nikivel. Ha nem tudtam volna, hogy nekünk ennyire igaz a szerelmünk és ennyire egymásnak vagyunk teremtve, akkor nem is vállaltam volna el. Tudtuk, hogy nekünk nincs mit rejtegetni. Nekünk a Nyerő Páros egy olyan élmény az életükben, ami csak még jobban összekovácsolt minket. Sosem felejtjük el, hogy ezt is megcsináltuk együtt, egy sikerélmény volt. Az ellenfeleink is kimondták, hogy mi vagyunk a legszerelmesebb páros és jól szerepeltünk együtt, sose veszekedtünk.

Mi volt a legviccesebb élményed?

Az X-Faktor válogatókhoz rengeteg vicces élményem kötődik. Például volt a mikrofondobálós Miriam, na az nagyon maradandó volt.

 

Miben változtál meg leginkább, amióta az RTL Klubon szerepelsz?

Nagyon sokféle helyzetben voltam az X-Faktornak köszönhetően. Komolyabb is lettem egyszerre meg lazább is. Szerencsére nem kell olyat csinálnom, amit nem szeretnék, vagy bármilyen más stílust felvennem, mindig önmagam adhattam a kamerák előtt is. Ehhez kellett egy plusz támogatás, amit az RTL-től megkaptam. Főleg abban, hogy a saját ötleteimre érkeztek pozitív visszacsatolások, előtte ezt nagyon nem kaptam meg sehol máshol. Emiatt biztos, hogy sokkal felszabadultabb és magabiztosabb lettem.

 

 

#Bulvár#X-Faktor#gáspár laci#Nyerő Páros#celeb vagyok ments ki innen#első szereplés#élő show#interjú

Címlapról ajánljuk