Bulvár

Amerikában élt, ezáltal perelhet az András herceget erőszakkal vádoló nő – állítják ügyvédjei

rtl.hurtl.hu

2021. december 31. 19:42

Korábban a yorki herceg ügyvédjei arra hivatkozva próbálták megszüntetni az eljárást, hogy Virginia Giuffre nem is az Egyesült Államokban él, így nincs joga benyújtani a keresetet. 

Virginia Giuffre ügyvédei továbbra is azt állítják, hogy a nő az Egyesült Államokban él, így joga van pert indítani András yorki herceg ellen – közölte az AP hírügynökség alapján az ABC News. A nő azzal vádolja a brit királyi család tagját, hogy 17 éves korában, 2001-ben megerőszakolta őt.

Mint arról az rtl.hu is beszámolt, András herceg ügyvédei egy formai okra hivatkozva akarták megakadályozni az eljárás folytatását, szerintük ugyanis Virginia Giuffre valójában Ausztráliában él, így nincs is joga keresetet indítani az Egyesült Államokban. 

A nő ügyvédje, Sigrid McCawley korábban azt mondta, szerinte András herceg így próbál kibújni az alól, hogy az ellene indított pert érdemben tárgyalják.

Virginia Giuffre augusztusban egy manhattani bíróságon perelte be II. Erzsébet brit királynő fiát. A kereset szerint a nőt 16 éves korában szervezték be Jeffrey Epstein „szexhálózatába”, ami kiskorú lányokból állt. András herceg, aki a milliárdos Epstein barátja volt, a beadvány szerint legalább három alkalommal kényszerítette szexre az akkor még csak 17 éves Giuffre-t. 

Nyitókép: Julien Warnand/ MTI/EPA/

 

#Bulvár#andrás herceg#erőszak#szexuális erőszak#virginia giuffre

Címlapról ajánljuk