Külföld

Formai indokkal mentenék ki András herceget az erőszak miatt indult perből

rtl.hurtl.hu

2021. december 29. 6:37

A yorki herceg védői szerint Virginia Giuffre nem perelhet amerikai bíróságon, mert Ausztráliában él.

András herceget az ügyvédjei szerint nem perelheti az Egyesült Államokban Virginia Giuffre, aki azt állítja, hogy a yorki herceg 17 éves korában megerőszakolta őt, mert a nő Ausztráliában él – tudatta az AP hírügynökség.

Mint arról az RTL Híradó korábban beszámolt, Virginia Giuffre augusztusban egy manhattani bíróságon perelte be II. Erzsébet brit királynő fiát. A kereset szerint a nőt 16 éves korában szervezték be Jeffrey Epstein „szexhálózatába”, ami kiskorú lányokból állt. András herceg, aki a milliárdos Epstein barátja volt, a beadvány szerint legalább három alkalommal kényszerítette szexre az akkor még csak 17 éves Giuffre-t. Az ügyben korábban megszólaló ügyvéd szerint a legjobb védekezés az időhúzás, a jogi formaságok kimerítésével évtizedekig is késleltetni lehet a polgári pert.

A yorki herceg védői közölték: nemrég bukkantak rá arra, hogy Virginia Giuffre legalább 2019 óta nem él Colorado államban, ottani tartózkodását nem tudja igazolni. A nőnek az ügyvédek tájékoztatása szerint ausztrál vezetői engedélye van és a nyugat-ausztráliai Perthben neveli három gyermekét ausztrál férjével, azt pedig gyanúsnak tartják, hogy a kereset beadása előtt regisztrált választóként Coloradóban. A védők szerint a pert fel kell függeszteni, amíg nem tisztázzák, hogy Virginia Giuffre külföldi tartózkodási helye miatt perelheti-e András herceget az Egyesült Államokban.

A nő ügyvédje, Sigrid McCawley szerint András herceg ismét megpróbál kibújni az alól, hogy az ellene indított pert érdemben tárgyalják.

Nyitókép: MTI/EPA/AAP/David Mariuz

#Külföld#jeffrey epstein#andrás herceg#virginia giuffre#nemi erőszak

Címlapról ajánljuk