Belföld

Saját költségén szállítaná el a hegyvidéki turulszobrot a MIÉP

rtl.hurtl.hu

2024. szeptember 8. 15:09

A MIÉP „méltányos és reális összegű megváltási díjat” is hajlandó lenne fizetni a szoborért.

A MIÉP levélben kereste meg Hegyvidék októberben hivatalba lépő polgármesterét, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnökét a XII. kerületi Turul-szobor ügyében – írta a hvg.hu

„Mivel párttörténetünk rendezvényeink fő megemlékezési helyéről van szó, azzal a kérelemmel szeretnénk fordulni az Ön által októbertől vezetett helyi önkormányzati képviselőtestülethez, hogy tegye a MIÉP számára lehetővé saját költségünkön az emlékmű elbontását és elszállítását” – írták Kovács Gergőnek. 

A kerület megválasztott vezetője azt írta, hogy rengeteg javaslat érkezett már a szobor sorsával kapcsolatban, de eddig ez a kedvence. Az ajánlatot az is vonzóvá teheti, hogy a bontási és szállítási költségeken túl a kerület képviselőtestülete által megállapított „méltányos és reális összegű megváltási díjat” is hajlandó lenne kifizetni a szoborért a MIÉP.

A hvg.hu azt írta: a Csurka István által alapított radikális szélsőjobbos Magyar Igazság és Élet Pártja (MIÉP) már 2021-ben jogerősen megszűnt, pár hónappal később viszont a bíróság bejegyzett egy újabb azonos nevű szervezetet, de ez jogilag nem tekinthető a megszűnt párt utódjának.

Nyitókép: Róka László/MTVA

 

#Belföld#Miép#turulszobor#hegyvidék

Címlapról ajánljuk