Belföld

A Vasárnap.hu is felfüggesztette a melegpornós papot, Bese Gergőt

rtl.hurtl.hu

2024. szeptember 7. 18:40

A katolikus híroldal korábban több cikket is megjelentetett a melegpornóbotrányba keveredett NER-közeli plébánostól.

„Felfüggesztjük Bese Gergő szerzői működését a lapnál” – jelentette be szombaton a Vasárnap.hu. A feltűnően rövid, mindössze kétsoros közleményt a Telex vette észre. A lap emlékeztet: a magát „keresztény konzervatív híroldalként” definiáló Vasárnap.hu-n korábban több cikk is megjelent Bese tollából, de ezeket a botránya pénteki kirobbanása után szó nélkül eltávolították az oldalról.  

A Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye érseke felfüggesztette papi szolgálata alól Bese Gergő Pétert. A Vasarnap.hu szerkesztősége ezzel megegyezően felfüggeszti Bese Gergő szerzői működését a lapnál

– áll a portál közleményében.

Bese bukása

Bese Gergő dunavecsei plébános egy kiszivárgott akta szerint homoszexuális partikon vett részt, tartós intim kapcsolatot ápolt vagy ápol jelenleg is más férfiakkal, és internetes melegpornó-felületeken olyan filmek jelentek meg, amikben ő is szerepel. Miután ezt az ügyet a Válasz Online feltárta, Besét felmentette papi szolgálata alól a kalocsa-kecskeméti érsek. Bese Gergő az Orbán-kormányhoz közel álló, politikailag aktív egyházi személynek számít, számos alkalommal hitet tett a kormány LMBTQ-ellenes politikája mellett is.

Bese több alkalommal is felszentelte a kormányközeli PestiSrácok.hu szerkesztőségét, a Megafon-központot és a Karmelitában a miniszterelnök irodáját, a képek azonban már nem elérhetők Orbán Viktor Facebook-oldalán. A miniszterelnöknél szombaton a fideszes kötcsei pikniken rákérdeztek a botrányra, amit szűkszavúan kommentált. Azt mondta, „az egyházi személyek ügyei az egyházakhoz tartoznak”.

Nyitókép: Bese Gergő plébános, Barcza Attila, a Fidesz országgyűlési képviselője, Nacsa Lőrinc vallásturizmusügyi biztos, a KDNP parlamenti frakcióvezető-helyettese és Szalay-Bobrovniczky Vince, a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára a Lisszaboni Katolikus Ifjúsági Világtalálkozóról készült dokumentumfilm bemutatója előtt 2023. október 13-án. Fotó: MTI / Soós Lajos

 

#Belföld#bese gergő#hírportál#felfüggesztés#botrány#plébános#melegpornó

Címlapról ajánljuk