Belföld

Ungár Péter akár vissza is vonulna a politikától 2026-ban

rtl.hurtl.hu

2024. szeptember 5. 19:49

„Ha úgy alakul”, akkor búcsút inthet az LMP vezetésének Ungár Péter.

Ungár Péter azt mondta a Magyar Hangnak adott interjújában: „Akkor is megérte Vitézy Dávidot indítanunk, ha mindenki kilép rajtam kívül, és egyedül maradok az LMP-ben”. Belengette azt is, hogy „Ha úgy alakul, 2026-ban visszavonulok a politikától”.

0,87 százalékos EP-eredményükről azt mondta: „– A választók kétségtelenül azt mondták, hogy frontpolitikusként nem vagyok egy nagyon meggyőző figura. Bár hozzátenném, hogy szerintem nem feltétlenül ez volt csak a gond. Én például Róna Péterrel nagyon sok mindenben vitatkozom, de szerintem ő sem csak egy százalékot érdemel, mint amennyit elért a Jobbik. Az történt, hogy belpolitikai tétet adtak a választók ennek a választásnak, és hoztak egy erős döntést”.

A pártjáról azt mondta, hogy az „nagyon súlyos válságos helyzetben van”, ahogy 2018 óta is. Szerinte ugyanakkor „a valódi kérdés az, hogy azokból a dolgokból, amiért én 2009-10-ben elkezdtem politikával foglalkozni, mit tartok ma is érvényesnek”.

  • Még ezekről beszélt Ungár:
  • A politika nem olyan sok örömet adott neki az utóbbi időben.
  • A köztévés EP-vitát nemrég nézte újra, szerinte az „a világ egyik legrosszabb produktuma”.
  • Szerinte Magyar Péter egy politikai határokon túlnyúló, bulvárból érkező személy. 
  • Szerinte „jobb színvonalú volt a fővárosi kampány, mint az EP-kampány! Budapestről volt szó. Hasonlítsuk össze a Partizán-vitát Karácsony Gergely és Vitézy Dávid között az EP-vitával. Az egyiken Deutsch Tamás, mint egy rossz frissítésű AI-robot mondta fel a Háború és békét. Közben mindenki monologizált, teljesen érthetetlen dolgokról. A fővárosi vitában meg ordítozás volt az akadálymentesítésről. Mi ezt a közéletet akarjuk: ahol az akadálymentesítésről van ordítozás.”

Nyitókép: MTI / Balogh Zoltán

#Belföld#ungár péter#politika#lmp#visszavonulás#2026#választás

Címlapról ajánljuk