Belföld

Az egészségügyi államtitkár szerint Magyar Péter a magánéleti botrányairól akarja elterelni a figyelmet a kórházi hőmérőzéssel

rtl.hurtl.hu

2024. szeptember 5. 10:48

Takács Péter már korlátozta, hogy a Tisza párt vezetője hova mehet be a kórházakban.

Takács Péter egészségügyi államtitkárral készített interjút a Mandiner.

„Romokban van, hamarosan összeomlik az egészségügy – olvashatjuk sokszor. Ön hogy írná le az ágazat állapotát?” – teszi fel a kérdést a lap, mire az államtitkár válasza: „ezek klasszikus balos szlogenek, amelyek mögött nincs igazságtartalom. Kétségtelen, nem tökéletes a rendszer, de sosem állítottuk, hogy az.”

A lap felemlegeti, hogy az államtitkár „heves üzengetésbe keveredett Magyar Péterrel, aki sorra járta a kórházakat, és mostoha állapotokról számolt be”. 

Mint arról beszámoltunk, korlátozzák a kórházakban Magyar Péter mozgását. Takács Péter államtitkár szerint a Tisza párt vezetője hecckampányt folytat, és zavarja a kórházi ellátást, ezért ezentúl csak munkanapokon, előre egyeztetett időpontban, az igazgató irodájában kaphat tájékoztatást. Az egészségügyi államtitkár szerint európai parlamenti képviselőként „ennyi jár neki, semmi több”. Magyar Péter megkeresésünkre azt mondta: azért járják a kórházakat, hogy megmutassák a valóságot, és ezt a munkát ezután is folytatják.


A mostoha kórházi állapotokra rámutató Magyarról Takács a Mandinernek a következőket mondja:

„Nincs új a nap alatt. Láttuk, mit műveltek a stabil jobboldali kormányzás miatt frusztrált globalista bajkeverők korábban, ismerjük a módszereiket. Már a kérdéseik is hazugságok. Például: „Miért állítják, hogy minden rendben van?” Ha tud valaki ilyen idézetet mutatni tőlem, annak fizetek egy sört vagy fagyit. „Miért nem tett semmit a kormány azért, hogy…” Semmit? Csaknem 800 milliárd forintot költöttünk 2010 óta infrastruktúra-fejlesztésre, több mint 500 mil­liárdot tettünk bele a dolgozói béremelésbe. Aztán: „Miért titkolja el a kormány, hogy…” Soha semmit nem titkoltunk el, nem is lehet, bárki körbefotózhatja betegként a kórtermeket. Nonszensz, amit Magyar Péter művel, bolsitempó…" 

„Tényleg csak miatta kapcsolták be több helyen a klímát, ahogy azt a Tisza Párt vezetője állította?” – teszi fel a kérdést a lap, mire Takács válasza:

„Erre nem is mondok semmit. Értjük, Magyar Péter afféle messiásnak képzeli magát, ám a kormányt nem ő irányítja. Szakmai alapon, szisztematikusan dolgozunk, nem Facebook-posztok mentén. Ő pedig csak a magánéleti botrányairól és a nyári VIP-bulikról akarja elterelni a figyelmet a kórházi hőmérőzéssel.”

Nyitókép: RTL

#Belföld#magyar péter#egészségügy#egészségügyi államtitkár#takács péter

Címlapról ajánljuk