Belföld

Ebben a cinkotai társasházban lakik a 6500 milliárdos cég tulajdonosa

rtl.hurtl.hu

2024. szeptember 3. 10:09

A rejtélyes magyar vállalkozó vagyona másfélszer nagyobb, mint az ismert 100 leggazdagabb magyaré együttvéve.

„Megnéztem, ennek a cinkotai társasháznak az egyik lakásában lakik annak – a G7 által megtalált – cégnek az alapító tulajdonos-vezérigazgatója, amelyben a mérleg szerint 6500 milliárd (!!!) forintos vagyon van. Mondjuk, amikor alapította a céget, akkor még egy zuglói panelben lakott, de úgy látszik, a jó üzlet meghozta a gyümölcsét” – írja Hadházy Ákos és fotót is közöl a kérdéses cinkotai társasházról.


„T. György amúgy a Donor Zrt-t pár nappal az alapítás után eladta T. Jánosnak, egy máltai címmel rendelkező üzletembernek. A jelek szerint már az új tulajdonos tett be 6500 milliárdos tőkét, de továbbra T. György a magyarországi  kézbesítési megbízottja (csak a postásnak már nem a Pillangó parkba, hanem az Etelköz utcába kell vinnie a céges leveleket” – írja a független képviselő.

Mint arról beszámoltunk, egy rejtélyes magyar vállalkozónak, a Máltán élő T. János Györgynek papíron 13,5 ezer milliárd (azaz 13 500 000 000 000 avagy 13,5 billió) forintja van brazil államkötvényekben. A vagyona másfélszer nagyobb, mint az ismert 100 leggazdagabb magyaré együttvéve.

A meghökkentő adatokra a G7 gazdasági lap bukkant. Ezek szerint

  • a 2023 november végén alapított, egy zuglói ikerház egyik felébe bejegyzett Donor Zrt.-nek az év végén 6534 milliárd forintnyi vagyona volt,
  • a Brasil Államkötvény Hasznosító Zrt.-nek 2023 végén 6957 milliárd forintnyi vagyona volt.

A G7 szerint a szóban forgó cégeknek bevételei, kiadásai, de még alkalmazottai sincsenek. A két cég teljes vagyonát brazil államkötvényekbe fektette az egyetlen tulajdonos, egy bizonyos T. János György, Máltán élő magyar üzletember.

Nyitókép: Facebook / Hadházy Ákos

#Belföld#cinkota#6500 milliárd#hadházy ákos

Címlapról ajánljuk