Belföld

12 tanár mondott fel egy isaszegi iskolában az új igazgató miatt

rtl.hurtl.hu

2024. augusztus 30. 15:30

A tanévkezdés előtt 12 tanár mondott fel egy isaszegi iskolában, mert nem tudtak együtt dolgozni az új igazgatóval, akit a fenntartó, a Magyar Pünkösdi Egyház tavaly májusban teljesen váratlanul nevezett ki – írta a Szeretlek Magyarország. A lap információi szerint a távozó pedagógusoknak főleg az új igazgató stílusával volt problémájuk.

A Gábor Dénes Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Technikumból így a tanárok egyharmada távozott. Az alakuló értekezleten elhangzott információk szerint öt osztály maradt osztályfőnök nélkül, köztük az érettségizők is, a végzősök mellől hiányozni fog a magyar- és a történelemtanár is, az általános iskola felső tagozatán pedig egyáltalán nem maradt matematikatanár – írta a Szeretlek Magyarország.

A távozó pedagógusok között voltak, akik már több mint húsz éve az intézményben dolgoztak, olyanok is, akiknek korábban számos osztálya sikeresen érettségizett.

A lapnak a távozó tanárok közül többen elmondták, hogy az új igazgató megjelenésével az addigi nyugodt légkört többek szerint felváltotta egy ideges, feszült, stresszes munkahelyi atmoszféra. Egy tanár elmondta, hogy „rendre agresszívan kommunikálta a helyzetet, fenyegetőzött, számos kollégával durva volt”. Amikor az igazgató szembesült azzal, hogy a tantestület harmada távozik, a lapnak nyilatkozó tanár szerint „dühös és ingerült volt”.

A tanárok elmondták, hogy megkeresték a Magyar Pünkösdi Egyházat az igazgató miatt, ahol azt javasolták, hogy találjanak megfelelő embert, amit meg is tettek, de a fenntartó végül nem változtatott a döntésén. 

Az egyház a lapnak tagadta, hogy valaha is fontolgatták volna az igazgatócserét. A csalódott pedagógusok jelezték az egyháznak, hogy amennyiben az igazgató mégis marad, akkor ők felmondanak. Szerintük a fenntartó válasza annyi volt: „jó, menjenek”.

FRISSÍTÉS:

Cikkünk megjelenése után a Magyar Pünkösdi Egyház azt írta lapunknak, hogy a Szeretlek Magyarország információival szemben az iskolában nem 35, hanem 55 pedagógus dolgozik, ezért nem egyharmaduk, hanem mintegy húsz százalékuk mondott fel. Cáfolták azt is, hogy osztályfőnök nélkül maradtak diákok, mert mint közölték, „ugyan valóban több osztályfőnök felmondott, de pótlásuk haladéktalanul megtörtént, ezért mindegyik osztálynak van új osztályfőnöke. A távozókon felül több matematikatanár is maradt a felsőtagozaton.”

Hozzátették továbbá: 
„A fenntartó Magyar Pünkösdi Egyház 2023 márciusában megválasztott vezetésének deklarált célja, hogy az intézmények a jogszabályokat maradéktalanul betartva működjenek, ehhez elengedhetetlen volt a vezetőváltás. Ez nemcsak a fenntartónak alapvető érdeke, hanem legalább annyira a diákoké és szüleiké, sőt az intézményben dolgozó munkatársaké is. Az új igazgató mesterpedagógus, szakértő, aki kinevezésekor rendelkezett azokkal a feltételekkel, amelyeket a jogszabály a vezetői megbízáshoz előír. A fenntartó azzal bízta meg, hogy a jogszabályok betartásával működtesse az intézményt. Az igazgató egyéves munkája során törekedett az intézmény működtetésének javítására, a szabályszerű működés kialakítására, az intézmény számára kedvezőtlen szerződések lezárására. A fenntartó és az intézmény igazgatója most arra összpontosít, hogy a következő héten gördülékenyen, szakszerűen, a jogszabályoknak megfelelve indulhasson a tanév, úgy, hogy diákok a korábbi évekhez hasonlóan jó hangulatban, békességben, mindenféle zavaró körülménytől védve tanulhassanak, fejlődhessenek.”

Nyitókép: Illusztráció. Fotó: GettyImages

#Belföld#iskola#tanár#felmondás#igazgató#isaszeg

Címlapról ajánljuk