Belföld

Várkonyi Andrea elmondta, szerinte mi adja a legnagyobb szabadságot

rtl.hurtl.hu

2024. augusztus 29. 13:11

Mészáros Lőrinc felesége a Mészáros Alapítvány Balatonalmádiban tartott konferenciáján már a kuratórium elnökeként szólalt fel.

„A legnagyobb szabadságot a tanulás adja” – jelentette ki a Mészáros Alapítvány kuratóriumának elnöke csütörtökön Balatonalmádiban, a szervezet nyolcadik alkalommal megtartott konferenciáján. Várkonyi Andrea köszöntőjében kiemelte, hogy bár már a nyolcadik konferenciát rendezi meg az alapítvány, számára ez az első a kuratórium elnökeként, hiszen pár hónapja vehette át ezt a szerepet. Várkonyi Andrea ezzel kapcsolatban elmondta, hogy nem szokott olyan feladatokat elvállalni, amelyekkel nem tud azonosulni, kizárólag olyan dolgokban vesz részt, amelyekhez tud kötődni.

Az MTI tudósítása szerint Várkonyi Andrea ezután arról beszélt, hogy maga is oktatott a szegedi egyetemen, de még fontosabbnak tartja azt, hogy az egész életét végigtanulta. Három egyetemi diplomát szerzett – egészségügyi közgazdász, orvos, pszichológus –, három nyelvvizsgát tett, és a mai napig mindig tanul valamit. Ennek az az oka, hogy élete során rájött – és ezt próbálja 17 éves lányának is átadni –, hogy 

a legnagyobb szabadságot a tanulás adja. Szerinte ugyanis tanulással érhetik el a fiatalok, hogy a későbbiekben csak olyan dolgokat csináljanak, amelyeket szeretnek, és annál boldogabb érzés nincs, mint ha valaki abban dolgozik, amit szeret.

Várkonyi Andrea arról is beszélt, hogy meg kell teremteni az időt a tanulásra, és ha anyagi nehézségek vannak, azokban tud segíteni például alapítványuk is a fiataloknak. A kuratóriumi elnök elmondta, hogy a konferencia programjában igyekeztek olyan aktuális témákat válogatni, amelyek érdeklik a fiatalokat: lesz szó kriptovalutákról, űrtechnológiáról, és a külföldi egyetemeken való tanulásról is.

A Mészáros Alapítvány konferenciáján felszólalt Mészáros Lőrinc is. A Mészáros Csoport tulajdonosa kijelentette: Magyarország legnagyobb magánvállalatának kötelessége a társadalmi felelősségvállalásban részt venni. Beszélt arról, hogy lokálpatriótaként a Vál-völgy térségében először az egyetemre-főiskolára járó diákokat támogatták, majd középiskolai ösztöndíjat és általános iskolai ösztöndíjat is alapítottak.

Mészáros Lőrinc bejelentette, hogy a 2024/25-ös tanévre az alapítvány tavalyi ösztöndíjainak emelését kezdeményezi. A korábbi 4,5-ös átlag felett havi 150 ezer helyett 175 ezer forintot, 4-4,5-ös átlag között havi 120 ezer forint helyett 150 ezer forintot, és 4-es átlagig havi 100 ezer forint helyett 125 ezer forintot kaphatnak így a fiatalok.

A konferencia nyitóelőadásában Constantinovits Milán, a Mathias Corvinus Collegium szakmai főigazgató-helyettese is megszólalt. Ő arról beszélt, hogyan lehet a gyorsan változó világban jövőt építeni, 

közösségre támaszkodva karriert építeni.

Nyitókép: Várkonyi Andrea, az Alapítvány az Innovatív Oktatásért kuratóriumi elnöke a Mészáros Csoport által létrehozott High-Tech Suli (HTS) program legújabb digitális tantermének átadási ünnepségén a Józsefvárosi Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Általános Iskolában, 2024. június 13-án – Fotó: MTI/Hegedüs Róbert

#Belföld#várkonyi andrea#mészáros lőrinc#alapítvány#tanulás#oktatás

Címlapról ajánljuk