Belföld

Nem csak a BME-n tolták túl a gólyatábort

rtl.hurtl.hu

2024. augusztus 27. 15:13

Beszámolók szerint a Pécsi Tudományegyetemen sem kímélték a leendő szülésznőket, mentőtiszteket és gyógypedagógusokat.   

A BME VIK gólyatáborában – amely korábban azzal vált ismertté, hogy tiltólistára került az óvszerrendkívül megalázó módon bántak a leendő elsőéves hallgatókkal, legalábbis ez derült ki egyes diákok beszámolójából. A hírek szerint azonban a felsőbbévesek nem csak a BME-n eshettek túlzásokba.

Az Eduline arról ír, hogy a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karán is mély vízbe dobták a leendő szülésznőket, mentőtiszteket és gyógypedagógusokat. A laphoz eljutott az idei gólyatábor tájékoztatója, amelyben miután leírják, hogy mit érdemes magukkal hozniuk az eseményre a résztvevőknek, a következő csapatkiáltás olvasható:

Mi vagyunk a Mambák
A Hosszú Faszú Mambák
Gyilkos méreg lövell
Pinád fekete gecivel tölti fel.

A portál megjegyzi: mindez annak fényében furcsa, hogy a szervezők a levélben közvetlen a csapatkiáltás előtt külön hangsúlyozzák a résztvevőknek, hogy tilos egymást becsmérelniük, megalázniuk. Az Eduline-nak az egyik elsős elmondta, hogy

a csapatkiáltást egy pécsi nyilvános strandon is kiabálniuk kellett kisgyerekes családok előtt, amit többen szóvá is tettek.

A PTE a lap érdeklődésére azt közölte, hogy a szóban forgó gólyatáborral kapcsolatban sem az egyetemhez, sem a szervező Hallgatói Önkormányzathoz nem érkezett hivatalos panasz. Az egyetem vezetése azonban ettől függetlenül elhatárolódott a korábban idézett csapatkiáltástól. Megjegyezték, a szervezők állítása szerint a Hallgatói Önkormányzat az esemény idejére kibérelte a strandot, és nem engedtek be külsőst a helyszínre.

Nyitókép (illusztráció): A Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar Kaposvári Képzési Központ épülete a kaposvári Szent Imre utcában 2024. április 29-én. Fotó: Ruprech Judit / MTI

#Belföld#pécsi tudományegyetem#gólyatábor#BME

Címlapról ajánljuk