Belföld

Kitiltják a BME gólyatáborából az óvszereket, így akarják megakadályozni, hogy a hallgatók szexeljenek

rtl.hurtl.hu

2024. augusztus 16. 15:49

A frissen felvett hallgatók első élménye a BME-ről így az óvszertilalom lehet.

Megtiltották a BME VIK Gólyatábor szervezői a hallgatóknak, hogy gumióvszert vigyenek magukkal, szúrta ki a 444. A lapnak adott válaszukból az derül ki, hogy ők úgy vélik: ha a fiataloknál nincs óvszer, akkor szexelni sem fognak.

EHK-elnök azt írta: „Valóban igaz, hogy a gumióvszer »a nem kívánt terhesség és a szexuális úton terjedő betegségek megelőzésében kulcsszerepet játszik», azonban a mi meglátásunk szerint a szexuális kontaktus elkerülése egy fokkal eredményesebben tölti be ugyanezt a szerepet. A gólyatáborok szervezői ezt a táborban hangsúlyozzák és fokozottan felhívják a gólyák figyelmét, hogy a tábor ideje alatt kerülendő a szexuális kontaktus.”

A lap megemlíti, hogy Nagy-Britanniában ezzel ellentétben az egészségügyi hatóságok külön felhívják az egyetemisták figyelmét, hogy mindenképpen használjanak óvszert a gólyahéten.

A gólyatábor szabályait az egyetem, a Hallgatói Képviselet és a biztonsági szolgálat alakította ki. „A házirend a résztvevők biztonsága és az esemény zavartalan, az egyetemi közösségbe beilleszkedést segítő lebonyolítása érdekében szabályozza a részvételt. A házirend része a táborba be nem vihető tárgyak felsorolása is. Tilos alkoholtartalmú italt, tudatmódosító szert, illetve olyan eszközt bevinni, amely mások testi épségének veszélyeztetésére alkalmas lehet” – írta Radácsi. A rendezvényre a szervezők több száz főt vártak.

Nyitókép: Getty Images

#Belföld#BME#egyetem#gólyatábor#óvszer#tiltás

Címlapról ajánljuk