Belföld

Elvileg 2 hónapja működik a rendszer, mégis akadozik az online időpontfoglalás a szakrendelésekre

rtl.hurtl.hu

2024. augusztus 27. 9:39

A rendszer sokszor több hetes várakozási időkkel kínál föl időpontokat.

Még az indulás után két hónappal is erősen akadozik a szakrendelésekre való online időpontfoglalás. A tapasztalatok szerint a rendszer sokszor többhetes várakozási időkkel kínál föl időpontokat – írta a Népszava.

A lap próbaként megnézte, hogy Pest megyében milyen nem beutalóköteles ellátásra kínál időpontot néhány városi szakrendelő. Bőrgyógyászati és nemi beteg, valamint csecsemő- és gyermek-fül-orr-gégészeti szakorvosi vizitre augusztusban a megye egyetlen szakrendelésére sem találtak szabad időpontot. Onkológiai szakrendelésre a megye bármely pontjáról Nagykőrösön és Cegléden találtak online foglalható rendelést, s bár kínál ilyen ellátást még Érd és Kistarcsa is, de szabad időpontjuk az utóbbiaknak már nem volt. Az OKFŐ szerint 86 intézmény több ezer szakrendelésén érhetők el olyan szabad időpontok, ahová akár már az applikációból is be lehet jelentkezni a vizsgálatokra.

Múlt októbertől telepítették először 83 szakrendelőbe az új betegút-menedzselő rendszert, ebben akkor még csak a területhez tartozó háziorvosok, helyi szakorvosok foglalhattak időpontot pácienseiknek. Júliustól pedig további intézményekben vált elérhetővé az a szolgáltatás, amelyben már a betegek is foglalhattak időpontot. 

Nyitókép: Bruzák Noémi/MTI

#Belföld#szakrendelő#online#időpontfoglalás#egészségügy

Címlapról ajánljuk