Belföld

Magyar Péter felülbírálati indítványt nyújt be a Varga Judit-féle hangfelvétel ügyében

rtl.hurtl.hu

2024. augusztus 26. 12:30

Az ügyészség lezárta a nyomozást a Völner–Schadl-ügyben a hangfelvétel alapján felmerülő kérdésekben. A Tisza párt elnöke szeretné, ha új eljárásra köteleznék őket.

Magyar Péter, a Tisza párt elnöke hétfőn sajtótájékoztatón jelentette be, hogy felülbírálati indítványt nyújt be a Völner–Schadl-ügyben az ügyészség korábbi határozata ellen. Az indítványt kedden adják be és hozzák nyilvánosságra – idézte Magyart a 24.hu

A politikus azt szeretné, ha az ügyészséget új eljárásra köteleznék az általa márciusban nyilvánosságra hozott információk ügyében. Már csak azért is, mert magának az ügyészségnek is egy vizsgálat alanyává kellene válnia, ha vezető politikusok valóban beavatkozhattak a hatóság által lefolytatott nyomozásba. Ez Magyar szerint mulasztásos alkotmánysértés.

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség június 20-án jelentette be, hogy megszüntetni a nyomozást a Varga Judit volt igazságügyi miniszter magánbeszélgetéséről szóló hangfelvétel ügyében – idézte fel a 444. A miniszter volt férje, Magyar Péter által rögzített beszélgetés egyik fő problémás állítása az volt, hogy Rogán Antal propagandaminiszter emberei manipulálhatták a Völner–Schadl-ügy nyomozati iratait, kihúzathattak azokból bizonyos részleteket. Emellett Varga arról is beszélt akkori férjének, hogy Schadl Györgyöt, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar felfüggesztett elnökét azért nem tudták megmenteni, mert Polt Péter legfőbb ügyész „nem volt ura a helyzetnek”. Arról is szó esett kettejük között, hogy Völner Pált, az Igazságügyi Minisztérium államtitkárát előre figyelmeztették, hogy őt is meg fogják gyanúsítani az ügyben.

Ajánló: Magyar Péter hangfelvétele – Rogánék „javasolták az ügyésznek, hogy mit kéne kihúzni” a Schadl-ügy irataiból

Az ügyészség mindezek alapján Magyar három állítását vizsgálta: azt, hogy Schadl Rogán Antal embere volt; azt, hogy utóbbi politikus emberei manipulálhatták-e a nyomozati iratokat; illetve hogy valóban előre figyelmeztették-e Völner Pált a kormány tagjai. Az első állítást az ügyészség nem tekinti bűncselekménynek, a másodiknál pedig megállapították, hogy nem történt manipuláció.

Feljelentést tesznek a Tiborcz-féle Dürer-irodaházak ügyében

Magyar a sajtótájékoztatón arról is beszélt, hogy akárcsak Gyurcsány Ferenc DK-elnök, ő is feljelentést tesz a Dürer Park irodaházai miatt. Néhány hónapja derült ki, hogy a kormány megveszi a Tiborcz István, Orbán Viktor miniszterelnök veje, illetve Garancsi István, Orbán „kötélbarátja” érdekeltségben felépült projekt irodaházait, és oda költözteti egyebek mellett a Nagy Márton vezette Nemzetgazdasági Minisztériumot. A teljes vételár 110-120 milliárd forint lehet, amiből 80 milliárdot már ki is fizettek.

Nyitókép: Facebook

 

 

#Belföld#magyar péter#tisza párt#ügyészség#schadl-völner ügy#korrupció

Címlapról ajánljuk