Belföld

Gulyás Gergely béremelést ígért a pedagógusoknak, és felvetette, hogy a kormány beperelheti Brüsszelt

rtl.hurtl.hu

2024. augusztus 22. 13:18

Gulyás Gergely szerint „a migráció költségeinek megtérítéséért” perelnék az EU-t.

A kormány felkérte az igazságügyi minisztert, hogy vizsgálja meg, „hogyan tudjuk perben érvényesíteni a migrációval kapcsolatos költségek egy részét az Európai Bizottsággal szemben”, mondta a csütörtöki kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Brüsszel mindenáron „azt akarja kikényszeríteni, hogy beengedjük a migránsokat”, mondta Gulyás. Szerinte úgy rónak ki Magyarországra szankciót a tranzitzónák gyakorlata miatt, hogy közben ezt „a jó magyar gyakorlatot” részben az új menekültügyi egyezmény is átvette.

Arról is beszélt: A kormány, korábbi vállalásainak megfelelően, folytatja a pedagógusok béremelési programját, amelynek eredményeképpen a tanárok fizetése jövőre eléri majd a diplomás átlagbér 80 százalékát. 

Hozzátette: az idei emeléssel bruttó 670-680 ezer forintra nőtt a pedagógus átlagbér, január elsejével pedig további 21 százalékos növekedés várható, és az emelés egészen 2030-ig folytatódik, hiszen a kormány azt vállalta, hogy a diplomás átlagbér 80 százalékán tartja a pedagógusbéreket.  2025-ben a most rendelkezésre álló adatok szerint a diplomás átlagbér Magyarországon bruttó 1 millió 25 ezer forint lesz, ennek megfelelően a pedagógus átlagbér 820 ezer forintra emelkedik – közölte.


Nyitókép: Facebook

#Belföld#gulyás gergely#per#brüsszel#béremelés#pedagógus#kormányinfó

Címlapról ajánljuk