Belföld

Kábítószert is találtak a letartóztatott tankerületi vezetőnél

rtl.hurtl.hu

2024. augusztus 15. 15:39

Polt Péter szerint a letartóztatott gazdasági vezető a Belső-Pesti Tankerületi Központ hivatali helyiségében tartott kábítószert.

Amellett, hogy közbeszerzéseket manipulált és kétmillió forintos Forma-1 belépőt fogadott el, kábítószert is találtak annál a tankerületi gazdasági vezetőnél, akit korrupció gyanúja miatt tartóztattak le még áprilisban – írja az Eduline.

A cikk szerint a tankerületi központ dolgozója az általuk kiírt közbeszerzési eljárásokat úgy manipulálta, hogy azokat az előre kiválasztott vállalkozások nyerjék, továbbá fiktív számlákat állíttatott ki a tankerülethez tartozó intézmények kiadásairól, így több tízmillió forinthoz juthatott.

Az üggyel kapcsolatban Tóth Endre, a Momentum országgyűlési képviselője tett fel írásbeli kérdéseket Polt Péter legfőbb ügyésznek, aki a válaszában közölte, hogy a tankerületi vezető ellen önálló intézkedésre jogosult személy által kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt folyik eljárás.

Polt azt is írta, hogy a Belső-Pesti Tankerületi Központ hivatali helyiségében a saját fogyasztása céljából kábítószert tartott.

Nyitókép: a Belső-Pesti Tankerületi Központ épülete

#Belföld#tankerület#vezető#korrupció#polt péter#kábítószer#letartóztatás

Címlapról ajánljuk