Belföld

A Magyar Posta nagyokat hallgat arról, hogy bezártak száz postát, és kirúgtak számos dolgozót

rtl.hurtl.hu

2024. augusztus 2. 10:29

Közel száz postahivatal bezárásáról döntött a Magyar Posta, főleg kistelepüléseken. Az állami cég mindezt szép csendben hajtja végre. 

Augusztus elsejei hatállyal országszerte megközelítőleg 100 postahivatal bezárásáról döntött a Magyar Posta, és emiatt számos postai dolgozó veszíti el a munkáját – tudta meg a 24.hu.  A Magyar Posta Zrt. hivatalosan semmit nem kommunikált az ügyről, nem adtak ki erről közleményt, és a 24.hu megkeresésére sem reagáltak semmit.

Tóth Zsuzsanna, a Postás Szakszervezet elnöke megerősítette a 24.hu-nak, hogy országosan körülbelül 100 postahivatal zárhat be,de pontos számot nem tudott mondani. Hozzátette, hogy elsősorban kistelepüléseken lévő postákról van szó. Ott, ahol nem maradna postahivatal, a mobilposta jár majd.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy pontosan mennyi dolgozó veszíti el a munkáját a bezárások miatt, de a dolgozói beszámolók szerint sokan lehetnek a listán – írta a 24.hu. A szakszervezetnek egyelőre nincs információja arról, összesen hányan veszítik el állásukat a döntés következtében.

„Ez egy tragédia” – így forgatja fel a vidék életét a posták bezárása


Nyitókép: Posta vasúti kocsi a megújult balatonszemesi Postamúzeumban a Kocsiszekértől az elektromobilig - a postai szállítás története a középkortól napjainkig című kiállításon a 62 éves múltra visszatekintő kiállítóhely ünnepélyes újranyitása napján, 2024. július 10-én. Fotó: MTI/Vasvári Tamás

#Belföld#magyar posta#bezárás#kirúgás

Címlapról ajánljuk