Belföld

Jutalmat kérnek Karácsony Gergelytől a fővárosi közszolgáltató cégek dolgozóinak is

rtl.hurtl.hu

2024. július 30. 21:25

A vezetők már kaptak. 

Levelet írtak Karácsony Gergelynek a Független Egységes Szakszervezetek Szövetsége, illetve a Nemzeti Szakszervezet elnökei, melyben arra kérik a főpolgármestert, fontolja meg, hogy a fővárosi közszolgáltató cégek vezetői mellett az ott dolgozó munkavállalókat is anyagi elismerésben részesíti, számolt be a 24.hu.

Korábban a Népszava írta meg, hogy a fővárosi közszolgáltató cégek összesen 23 vezérigazgatója, vezérigazgató-helyettese, ügyvezetője, gazdasági igazgatója kapott fejenként 2,2-11,7 millió forint közötti prémiumot, jövedelemtől függően.

Bezeczki Ernő és Bajzik Tamás a 24.hu-nak eljuttatott levelében kiemelték: a siker nem jöhetett volna létre a mögöttük álló, keményen, kitartóan dolgozó munkavállalók, munkások nélkül.

Bízunk abban, hogy a vezetők anyagi elismerése mellett a fővárost és a választópolgárokat szolgáló főpolgármester úr látja, az a kemény, lemondással és elhivatottsággal járó munka, amelyet az idén nyáron az extrém melegben végeztek a dolgozók, ugyancsak elismerésre méltó. Várjuk mielőbbi válaszát a dolgozók anyagi elismerésének időpontjáról és mértékéről

– zárták a levelet.

Lázár János közlekedési és építési miniszter hétfőn jelentette be, hogy a MÁV fizikai dolgozói – tekintettel arra, hogy helyt állnak a kánikulában is – egyszeri, 200 ezer forintos fizetéskiegészítést kapnak SZÉP-kártyájukra.

Nyitókép: Máthé Zoltán / MTI

#Belföld#karácsony gergely#jutalom#közszolgáltatás

Címlapról ajánljuk