Belföld

Bicskei polgármester a pedofilbotrány tanulságáról: bárki megvádolható lesz bármivel, ha egy gyerek úgy érzi, hogy sérelem érte

rtl.hurtl.hu

2024. július 30. 12:23

Bálint Istvánné polgármester a legtöbb közéleti megszólalónál némileg egyszerűbben értékeli a pedofilbotrányt. A jogerős ítéletek után is „állítólagos visszaélésekről” beszél.

A jogerős ítéletek után is „állítólagos visszaélésekről” beszélt a 24.hu-nak adott interjújában Bálint Istvánné, Bicske nagy többséggel újraválasztott fideszes polgármestere a pedofilbotrány ügyében.

Szerinte „a kialakult helyzetért nagyban a szenzációra éhes média tehető felelőssé”. Hozzátette: „Félek attól, hogy ennek a történetnek a nyomán bárki megvádolható lesz bármivel, ha egy gyerek úgy érzi, hogy sérelem érte”.

A lap riportja szerint a pedofilbotrány alaposan megosztotta a helyieket is: sokan még az elítélt pedofil igazgató, V. János bűnösségében is kételkednek, nem is beszélve K. Endréről, akit bűnsegédként ítéltek el az ügyben, majd Novák Katalin akkori köztársasági elnök megkegyelmezett neki. Az áldozatok szavahihetőségét is többen kétségbe vonják Bicskén.

A lap megkérdezte Bárányos Józsefet – annak az iskolának az igazgatóját, amely 2016-tól 2018-ig alkalmazta K. Endrét –, miért nem értesítette a folyamatban lévő nyomozásról sem a szülőket, sem a tankerületet. Bárányos azt mondta, hitt K. Endrének. Meg is kérdezte tőle, hogy „csináltál valamit, Endre?”, aki erre azt felelte, hogy „nem, semmit, ártatlan vagyok”, és ebben is maradtak.

Bárányos még most is úgy gondolja, K. Endre alkalmazásával legfeljebb csak magának ártott, a gyerekeknek vagy a szülőknek biztosan nem.

A bicskei pedofilügyet az RTL Házon kívül című műsora tárta fel. Arról, hogy hogyan sikerült több hónap alatt áttörnie a hallgatás falát a gyermekotthonban, az RTL riportere, Moskovics Judit beszélt:


Idén tavasszal kollégáink rejtett kamerás felvétellel mutatták be, amint K. Endre ismét azon ügyködik, hogy befolyásoljon egy tanút.


Nyitókép: MTI / Vasvári Tamás

#Belföld#bicske#polgármester#pedofil#botrány#gyerek#zaklatás#vád#fidesz#novák katalin#kegyelem#balog zoltán#pedofilbotrány

Címlapról ajánljuk