Belföld

Visszavonták a kisgyereket bántalmazó karateedző díját, amit Novák Katalin adott át neki

rtl.hurtl.hu

2024. július 24. 16:57

A Nemzeti Tehetség Központ szerint A. Tibor méltatlanná vált és mindig is méltatlan volt a Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért díj viselésére és használatára.

Visszavonta a „Bonis Bona–A nemzet tehetségeiért” díját attól a karateedzőtől a Nemzeti Tehetség Központ, aki egy szolnoki kalandparkban bántalmazott egy rábízott kisfiút.

„Felháborító és szégyenteljes tettével A.Tibor méltatlanná vált és mint mára világossá vált, mindig is méltatlan volt a „Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért” díj viselésére és használatára. Ezért a Nemzeti Tehetség Központ (NTK) Közhasznú Nonprofit Kft., a pályázatért felelős lebonyolítóként a díjat a lehető legrövidebb időn belül, július 19-én visszavonta tőle” – írja a szervezet a honlapján.

A közleményben azt is hozzátették, hogy elítélik a gyermekbántalmazás minden formáját és a magukat gyakran gyermekszeretőnek feltüntető aljas gyermekbántalmazókat.

A díj visszavonása azután történt, hogy A. Tiborról közzétett a Szolnoki Városüzemeltetési Kft. július közepén egy videót a Facebookon, amin úgy megrúg egy kisfiút, hogy az fejre esik. A Szolnoki Rendőrkapitányság garázdaság vétségének gyanúja miatt nyomoz, de vizsgálják, hogy más, vagy súlyosabb bűncselekmény megvalósult-e az ügyben. Azóta több volt tanítványa is arról számolt be, hogy gyakori volt a testi fenyítés az edzésein.

A férfi 2020-ban kapta meg a Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért életműdíjat, amit Novák Katalin, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár, későbbi köztársasági elnök adott át neki.

A Híradó tudósítása A. Tibor kalandparki viselkedéséről:


Nyitókép: RTL

#Belföld#a. tibor#karate#edző#szolnoki kalandpark#nemzeti tehetség központ#díj#bonis bona

Címlapról ajánljuk