Belföld

12 óráig nem vitték el a padlón fekvő holttestet a szlovák panzióból, mert nem jött az orvos

rtl.hurtl.hu

2024. július 24. 12:36

A hozzátartozóknak 12 órát kellett várniuk, hogy elszállítsák a férfi holttestét, mert nem jött az orvos. A hivatal emberi mulasztásra gyanakszik, az ügyben vizsgálat indult.

Rosszul lett, majd a mentők újraélesztési kísérlete ellenére meghalt egy férfi egy zsolnai panzióban, Szlovákiában. A mentők megírták a jelentést az elhalálozásról, majd közölték a hozzátartozókkal, hogy a holttest elszállításával meg kell várniuk egy másik orvost. 

Csakhogy a doki 12 óra múlva érkezett meg, a vendégek ez idő alatt kerülgették a földön fekvő, letakart holttestet.

Erről a Paraméter számolt be a TV JOJ alapján. Az elhunyt férfi fia, Jozef ezt „embertelennek és ízléstelennek” nevezte. Azt írják, az Egészségügyi Felügyeleti Hivatal (ÚDZS) szerint nem ez a bevett eljárás, elhalálozáskor általában az orvos néhány órán belül elvégzi a szükséges vizsgálatokat.

Amikor a férfi megkérdezte az orvostól, hogy miért tartott ilyen sokáig kiérkezni, azt felelte, hogy szabadnapja volt és nem volt, aki helyettesíthetné. Az ÚDZS szerint ez nem igaz, abban az időben Zsolna megye számos járásában több orvos is szolgálatban volt.

A hivatal emberi mulasztásra gyanakszik, az ügyben vizsgálat indult. A holttestet felügyelő rendőrök szerint nem először fordult elő hasonló eset a szóban forgó orvossal, egyszer például 15 órát kellett várniuk rá kint az utcán, az esőben.

Nyitókép (illusztráció): Getty Images

#Belföld#orvos#szlovákia#zsolna#panzió#haláleset

Címlapról ajánljuk