Belföld

Újranyomják, mert csak férfiak szerepeltek a Nemzeti Sport olimpiai magazinjának címlapján

rtl.hurtl.hu

2024. július 23. 11:02

Többen felhívták a figyelmüket, hogy ez így nem szerencsés. Újranyomják az államosított lap magazinját.

Önkritikus üzenetet tett közzé a Nemzeti Sport. 

A lap azt írja, hogy már nyomdába adták „a párizsi olimpia menetrendjét, magyar esélyeit, sportági programját részletesen bemutató Nemzeti Sport Magazint”, amikor többen felhívták a figyelmüket arra, „nagyon nem szerencsés, hogy kizárólag férfi sportolóink fotója, neve került ki a címlapra”. 

„Miután a magyar csapat tagjai és az esélyesnek számító versenyzőink között is meghatározó a hölgyek száma és aránya, sem szakmai, sem egyéb indok, mentség nincs arra, hogy ilyen bántóan egyoldalú címoldalt készítettek a kollégáink, amit különösen sajnálunk annak tükrében, hogy mi magunk is rengeteget dolgozunk és publikálunk a nők szerepének, képviseletének, megbecsülésének növelése érdekében a sportban és a sportmédiában” – írják.

A hibát elismerve, minden magyarázkodás helyett úgy döntöttünk, hogy újranyomjuk a magazin olimpiai számát egy sokkal méltóbb és a valóságot jobban tükröző címlappal, amelyre már le is cseréltük az összes digitális megjelenést, hirdetést, míg a magazin maga a napokban kerül a standokra, a régi példányok visszaszedése mellett

– írja a Nemzeti Sport és bocsánatkéréssel zárják soraikat:

Egyúttal elnézést kérünk azoktól a hölgyektől, akiket – jogosan – rossz érzésekkel töltött el vagy felháborított az elhibázott címoldal.

Mint arról beszámoltunk, államosították a Nemzeti Sportot, immár a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) gyakorolja a  Nemzeti Sportot kiadó N.S. Média és Vagyonkezelő Kft. fölött az államot megillető tulajdonosi jogokat 

Korábban az RTL Híradója készített riportot arról, hogy a kormány naponta nagy mennyiségben járatja Orbán Viktor miniszterelnök kedvenc napilapját:

 

Nyitókép: Facebook / Orbán Viktor

#Belföld#Nemzeti Sport#olimpia#férfiak#újranyomják#nyomda

Címlapról ajánljuk