Belföld

Leváltott fideszes polgármester: Maguknak köszönhetik a taksonyiak, ha nem ad pénzt Lázár az útfelújítására

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2024. július 21. 7:55

A fideszes Kreisz László szerint nem ad majd pénzt Lázár János az 510-es Fő út felújítására, mert nem rá szavaztak a taksonyiak.

A Taksonyi hírharang című havilapban reagált a Pest megyei nagyközség 18 év után leváltott fideszes polgármestere arra, hogy a június 9-i önkormányzati választáson leváltotta őt a település lakossága. A Telex azt írja, hogy Kreisz László lényegében arról írt, hogy el fog maradni az 510-es Fő út régóta esedékes felújítása, amiért a taksonyiak inkább kihívójára, Zsolnai Pál független képviselőre szavaztak.

Lázár János építési és közlekedési miniszter, [korábbi] látogatása során világossá tette, hogy csak akkor tudja támogatni Taksonyt ebben a beruházásban, ha a falu egésze is fontosnak tartja azt. Taksony lakossága azonban úgy döntött, hogy nem kívánja ezt a beruházást olyan áron, hogy cserébe kormánypárti polgármestert kelljen választania

– fogalmazott Kreisz, aki szerint a taksonyiak „a fürdővízzel együtt mindent kiöntöttek”.

A leváltott polgármester szerint nagy kihívás a 3 milliárdos útfelújítás, főleg mert a 2022-es válság miatt a beruházás állami támogatása egy időre parkolópályára került.

A Telex cikke felelevenítette azt is, hogy Lázár János építési és közlekedési miniszter májusban Kreisz László fideszes polgármester mellett kampányolt Taksonyban, és azt mondta, hogy korábban ő maga állított le sok fejlesztést a településen, de a Fő út felújítása újra szóba kerülhet, ha a minisztérium Kreisz Lászlóval tudja folytatni a munkát.

Nyitókép: Kreisz László (Fidesz-KDNP) polgármester (b) fogadja Kövér Lászlót, az Országgyűlés elnökét az új református templom avatása előtt a Pest megyei Taksonyban 2019. május 25-én – Fotó: MTI/Mónus Márton

#Belföld#pest megye#Taksony#lázár jános#önkormányzati választás 2024#kreisz lászló

Címlapról ajánljuk