Belföld

Magyar Péter a Bethesda klímagyűjtéséről: Ha nem itt élsz, nem hiszed el

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2024. július 19. 18:42

Magyar Péter szerint azután ugrott segíteni a kórház fenntartója, a Református Egyház és a Fradi, hogy a Tisza Párt közössége tömegesen adakozni kezdett.

Mint arról az rtl.hu is beszámolt péntek délután, a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórháza örömmel tudatta, hogy „elképesztő gyors segítséget” kaptak a facebookos gyűjtésükhöz, amit azért indítottak, hogy megjavíttassák a fül-orr gégészeti műtő elromlott speciális klímaberendezését.

A Bethesda Gyermekkórház azt írta a Facebookon, hogy „a Magyarországi Református Egyház, kórházunk fenntartója azonnal reagált, s rendkívüli segítségként kifizeti az elromlott klímaberendezés teljes szerelési és egyéb fenntartási költségét”, és hogy „a Ferencvárosi Torna Klub sportolóinak és dolgozóinak 10 millió forintos segítségével pedig egy csapásra megoldódott azon helyiségek klimatizálásának finanszírozása, ahol ez még sürgősen szükséges”. Arról is beszámoltak, hogy kiemelten nagy összeget adományozott egy névtelenségét kérő támogató is, és ennek, valamint az összefogásban résztvevő többi támogatónak és cégeknek köszönhetően további kórházi helyiségekbe is tudnak majd klímát beszerelni.

Magyar Péter, a Tisza párt alelnöke és EP-képviselője még péntek délelőtt Facebook-oldalán arról számolt be, hogy ő maga félmillió forintot utalt a Bethesda Gyermekkórháznak, és arra biztatott mindenkit, hogy akinek lehetősége van rá, segítsen a környezetében lévő egészségügyi intézményeknek.

Friss, péntek délutáni posztjában arra utalt Magyar Péter, hogy csak azután ugrott segíteni a kórház saját fenntartója, a Református Egyház és a Fradi, hogy a Tisza Párt közössége tömegesen adakozni kezdett.

Amikor láttam, hogy a Bethesda Gyermekkórházban is gyerekeknek szükséges beavatkozásokat kell elhalasztani hasonló okból, átutaltam a kórháznak félmillió forintot és kitettem egy felhívást a TISZA Párt közössége felé. Pár óra alatt rengeteg ember segített és a sajtóba is eljutott a felajánlásuk híre

– írta Magyar Péter, majd így folytatta:

Pár órával később a kórház kirakott egy posztot, amelyben hálálkodik a saját fenntartójának, a Református Egyháznak, hogy miután hír lett az ügyből, végül kifizetik a javítás költségét. Szintén köszönetet mondtak egy, állami pénzzel kitömött sport klubnak a támogatásért. Így már meg is van a hír a propagandamédiának estére: a Református Egyház és a Fidesz alelnöke által vezetett klub segített a gyerekkórháznak.

A fentieken túl Magyar Péter posztjában azt is nehezményezte, hogy mindeközben az egészségügyi államtitkár és a belügyminiszter hallgat, és

a Nemzeti Együttbűnözés Rendszerének vezetői »jól megérdemelt« luxus pihenésüket töltik yachtokon és eldugott szigeteken. A propaganda pedig változatlanul tolja az aljas hazugságokat, mintha nem lenne holnap.

Az RTL Híradó így számolt be a Bethesda adománygyűjtő akciójáról:


Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Balaton József

#Belföld#egészségügy#bethesda gyermekkórház#magyar péter#klíma

Címlapról ajánljuk