Belföld

Senkinek nem kötötte az orrára a veszprémi kórház, hogy leállt az érsebészet, a betegeket Győrbe kell vinni

rtl.hurtl.hu

2024. július 16. 18:38

Kunetz Zsombor szerint „a legnagyobb terhelés során” állt le a sebészet, amit nemcsak a hatóság, hanem a lakosság előtt sem vertek nagy dobra.

Gyakorlatilag a nyár kellős közepén, a legnagyobb terhelés során leállt a Veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház érsebészeti ellátása, írta dr. Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő az X-en. Erről pedig „a jelek szerint elfelejtették az NNGYK-t értesíteni”.

A szakember szerint „a jelek szerint a lakosság felé is megpróbálták elsunnyogni, hiszen annak ellenére, hogy a hatályos jogszabály” erre kötelezi őket, ilyen tájékoztatás nem olvasható jelenleg a kórház honlapján.

Posztját azzal zárta: „A Veszprémi Veszprém Csolnoky Ferenc Kórház, a megye irányító kórháza, a nyári szezonban a normál forgalmának a többszörösével néz szembe, ez viszont tervezhető, akárcsak a téli fűtési szezon, immár sokadszor még sem sikerült”. Szerinte kérdés, hogy a jelenlegi helyzet kialakulásához mennyiben járult hozzá a jelenleg zajló vezetőváltás az intézményben.

Kunetz posztja mellé csatolta az irányítóintézmény megbízott főigazgatójának, Dr. Lang Zsuzsannának belső levelét. Ebben arról ír: „humánerőforrás hiányában” nem megoldott a fekvőbetegek ellátása július 8. és július 28. között.

A tehermentesítő kórházak a tervezhető műtéteket nem tudják átvállalni, mert ők is teljesen telítettek.

Azt írja, hogy a helyzetről értesítették „az érintett hatóságokat, a fenntartó OKFŐ-t, az Országos Mentőszolgálatot, valamint a városkórházakat”. Kunetz szerint viszont az NNGYK-hoz nem jutott el az infó, mivel a ma kiadott „kijelölések” között nincs erről tájékoztatás.


Korábban az RTL Híradó arról számolt be, hogy a győri kórházban májusban a a sürgős mellkassebészeti ellátás állt le négy napra. Az Országos Kórházi Főigazgatóság nem árulta el, hogy hány beteget érintett az ellátási szünet.


Nyitókép: Google Maps Street View

#Belföld#egészségügy#hiány#kórház#ellátás#veszprém#sebészet#leállás#életveszély#kunetz zsombor

Címlapról ajánljuk