Belföld

A Nemzetiben megsérült Horváth Lajos Ottó felmondott, de a felesége a színházban maradt

rtl.hurtl.hu

2024. július 15. 8:08

Horváth Lajos Ottó azzal az intézménnyel áll harcban, ahol a felesége is dolgozik.

Mint arról beszámoltunk, Szász Júlia után Horváth Lajos Ottó is felmondott a Nemzeti Színházban. A színész tavaly november 10-én előadás közben zuhant le egy 3 méter magas díszletelemről kolléganőjével Szász Júliával együtt a Rómeó és Júlia darab közben. Mindketten súlyos sérülést szenvedtek, és még mindig rehabilitációra járnak. 

A Blikk arról ír, hogy mindezek dacára Horváth Lajos Ottó felesége továbbra is a Nemzetiben dolgozik: Ács Eszter színésznő régóta a társulat tagja, itt kezdte a pályafutását, „Horváth Lajos Ottó feleségeként azonban a férje mellett is igyekszik kiállni, hiszen testközelből látta, miken megy keresztül a párja a zuhanás után. Jelenleg két tűz közé került, és bár ő maga nem mondott fel, egy ideig biztosan nem láthatjuk majd a színpadon” – írja a lap.

A 33 éves színésznő helyzetét nehezíti, hogy a párja éppen azzal az intézménnyel áll harcban, ahol ő is dolgozik azóta, hogy 2017-ben végzett a Kaposvári Egyetemen, írja a Blikk. 

A lap információi szerint – Szász Júliával és Horváth Lajos Ottóval ellentétben – Ács Eszter kitart a társulat mellett.

„Eszter nagyon szereti a színházat és a kollégáit is, ez az első munkahelye. Az viszont őt is megérintette, hogy sokan elmentek az elmúlt pár hónapban, és testközelből tapasztalja, hogy a baleset óta miken megy keresztül a férje, akit igyekszik mindenben támogatni, segíteni, és aki mellett teljes vállszélességgel kiáll. Ebből a szempontból is a lehető legjobbkor jött neki a babavárás. Amellett, hogy a nehézségek után végre nagy öröm érte őt, egy időre szülési szabadságra megy, már nem is dolgozik. Most ki tud szakadni a munkahelyéről, csak az anyaságra kell koncentrálnia, aztán majd elválik, hova fut ki a baleset körülötti helyzet mire ő a babázásból vissza akar térni dolgozni...” – mondta el a lapnak Ács Eszter egyik kollégája. 

Nyitókép: Ács Eszter és Horváth Lajos Ottó Moliére Tartuffe című darabjában a Nemzeti Színházban 2019. október 17-én.  Fotó: MTI/Mohai Balázs

#Belföld#Horváth Lajos Ottó#nemzeti színház#baleset#ács eszter#vidnyánszky attila

Címlapról ajánljuk