Belföld

Videót tett közzé Orbán Viktor stábja a kormányfő „békemissziójáról”

rtl.hurtl.hu

2024. július 13. 21:33

Egy percben mutatták meg Orbán Viktor „békemisszióját” a kormányfő Facebook-oldalán. 

Egyperces zenés videót tett közzé Orbán Viktor a Facebook-oldalán a „békemissziójáról”, bemutatva, hogy kikkel találkozott a miniszterelnök az elmúlt napokban. A videónak azt a címet adták, hogy „Békemisszió. Tíz nap alatt a föld körül.”

„Békemissziója” részeként Orbán Viktor Volodimir Zelenszkij ukrán elnök után Vlagyimir Putyin orosz elnökkel is tárgyalt, hétfőn pedig Kínába érkezett a magyar miniszterelnök. A reakciókat Rácz András Oroszország-szakértővel foglaltuk össze a Reggeliben:

Orbán Viktor titkos üzenetben kérte Szijjártó Pétert, hogy szervezze meg a találkozóját Putyinnal

Először találkoztam Zelenszkij elnökkel, és csak azután kezdtük leszervezni a találkozót Putyinnal, el tudja képzelni, hogy két nappal későbbre ez már össze is jött? –  mondta Orbán Viktor a Weltwoche című svájci lapnak. A miniszterelnök szerint ő az egyetlen nyugati vezető, aki egyszerre tud Kijevvel és Moszkvával beszélni. 

Az RTL Híradó által megkérdezett külpolitikai szakértő szerint Orbán Viktornak nem a konkrét eredmény elérése volt a fontos, hanem az, hogy világpolitikai szerepben mutassa meg magát.

Orbán Pekingben: Hszi elnök úrral megvitattuk a kínai béketervet

Konkrét megállapodásokról nem beszélt, de Gulyás Gergely a kormányinfón azt mondta: a miniszterelnök kijevi, moszkvai és pekingi látogatásai legalább esélyt adnak a békére, bár ehhez az kéne, hogy Oroszország kivonuljon a megszállt ukrajnai területekről.

Nyitókép: Facebook / Orbán Viktor

#Belföld#orbán viktor#facebook#békemisszió

Címlapról ajánljuk