Belföld

Átmenetileg bezárják a debreceni repülőteret

rtl.hurtl.hu

2024. július 12. 8:25

A tartós hőség tönkretett valamit a futópályán, ezért átmenetileg bezárják a debreceni repülőteret, a hiba kijavítása legalább egy hétig eltarthat. 

A futópálya állapota miatt ideiglenesen bezárták a debreceni repülőteret – közölte a repülőtér csütörtök este az MTI-vel.

Közleményükben azt írták, a csütörtök este 18 órakor végzett futópálya ellenőrzés során munkatársaik olyan hibát észleltek a pálya felületén (a tartósan fennálló magas hőmérséklet miatt), amelynek következtében – a legmagasabb szintű repülésbiztonsági előírásokat szem előtt tartva –

a hiba kijavításáig a debreceni nemzetközi repülőtér ideiglenes bezárása mellett döntöttek. Azt közölték, ez az időjárási körülmények függvényében legalább egy hetet vehet igénybe.

Az ideiglenes zárásról minden menetrendszeri és charter járatot működtető partner légitársaságot tájékoztattak annak érdekében, hogy mielőbb meghozhassák a járatok átütemezésével kapcsolatos döntéseket és erről az utazóközönséget tájékoztathassák – jelezte a repülőtér. A Debrecenből induló és oda érkező utasokat kérik, hogy a járataikkal kapcsolatos információkról tájékozódjanak a légitársaságoknál, illetve utazási irodáknál.

32 órát vártak az utasok: ismét óriási késéssel érkezett Magyarországra egy repülőgép

Vasárnap este helyett kedd hajnalban értek haza magyar turisták Bulgáriából Debrecenbe. A repülőgép meghibásodott, ezért nem tudott felszállni. Az utóbbi hetekben egymást érték a hosszú késések és járatkimaradások. Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter ma arról beszélt, hogy ezért elsősorban a légiirányítás a felelős.


Frissítés:

„A Debrecen Nemzetközi Repülőtér kifutópályájának lezárása előreláthatólag minden július 12. és 15. közötti, Debrecenből induló vagy oda érkező járatot érint” – közölte péntek délután a Wizz Air, hozzátéve, hogy az extrém időjárási helyzet által érintett összes járatot Budapestre, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre irányítják át.

A légitársaság buszok segítségével juttatja el az utasokat Debrecenből a fővárosba, illetve a visszaérkező, ezt igénylő utasokat Budapestről szintén buszokkal szállítják Debrecenbe. Az eredetileg július 12. reggelén Debrecenből induló, majd Budapestre áthelyezett, ciprusi járat péntek este száll fel.

Nyitókép: A Wizz Air légitársaság utasszállító repülőgépe leszálláshoz készül a Debrecen Nemzetközi Repülőtérre 2023. január 10-én. Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI

#Belföld#debreceni repülőtér#bezárás#repülőtér#debrecen#hőség#kánikula

Címlapról ajánljuk