Belföld

60 millióért, egy motoros cégtől bérelnek villát a Szuverenitásvédelmi Hivatalnak

rtl.hurtl.hu

2024. július 12. 12:45

Egy takaros gellérthegyi villából védik Lánczi Tamásék a szuverenitást.

A Szuverenitásvédelmi Hivatal főhadiszállása egy évente hatvanmillió forintért bérelt budai villa, írja a hvg.hu.

Mint arról beszámoltunk, Hadházy Ákos  néhány napja bejutott a Szuverenitásvédelmi Hivatal kertkapuján, de fel már nem engedték. A független képviselő az orosz hackertámadásról vitt beadványt, de nem fogadták.

„Az kívülről is látható, hogy egy olyan házról van szó, amely méretben ha jócskán nem is, de észrevehetően meghaladja a környékbeli villákat. Az általunk a földhivatal adatbázisából lekért tulajdoni lapok szerint az ingatlan 1138 négyzetméteres, azonban több kisebb egységre oszlik, vagyis lakások vannak benne” – írja a Szuverenitásvédelmi Hivatalnak otthont adó Sánc utcai épületről a hvg.hu.

A Szuverenitásvédelmi Hivatal honlapján feltüntetett közérdekű adatok alapján a portál azt írja: „a Szuverenitásvédelmi Hivatal a Zana Ferenc kizárólagos tulajdonában lévő, Dr. Motor Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-től bérel ingatlant idén március elsejétől egészen 2025. március elsejéig közel 59 millió forintért”.

Mint írják, az sem a tulajdoni lap adataiból, sem a hivatal szerződéslistájából nem számolható ki, hogy pontosan mekkora részét bérli a Lánczi Tamás vezette hivatal a villaépületnek.

Nyitókép: Lánczi Tamás, a Szuverenitásvédelmi Hivatal elnöke 2024. június 25-én. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

#Belföld#szuverenitásvédelmi hivatal#lánczi tamás#gellérthegy#villa#hadházy ákos

Címlapról ajánljuk