Belföld

Pintér Sándor lányaihoz került a műszaki vizsgák fontos szereplője

rtl.hurtl.hu

2024. július 10. 17:45

A családi cég egy járműdiagnosztikai eszközöket gyártó vállalkozásban szerzett meghatározó tulajdont.

Magyarország egyik legnagyobb járműdiagnosztikai eszközöket gyártó vállalkozásában lett többségi tulajdonos Pintér Sándor belügyminiszter lányainak cége – írja az Mfor. A portál szerint az Energotest Diagnosztikai és Automatizálási Kft.-nek fontos szerepe van a műszaki vizsgákon: Energoline nevű szoftverjüket a Közlekedési Hatóság és a Magyar Autóklub szinte mindegyik állomása használja, számos további szerviz és vizsgabázis mellett.

Emlékeztetnek, hogy tavaly májusban lépett életbe az az uniós rendelet, aminek alapján a műszaki vizsgákon rögzíteni kell a járművek tényleges fogyasztását, illetve károsanyag-kibocsátását, majd az adatokat előbb egy nemzeti, onnan pedig egy uniós közös adatbázisba továbbítani. Az Energotest többek közt ezekhez a mérésekhez állít elő szoftvereket.

Pintér Sándor lányainak, Pintér Hajnalkának, Brindzáné Pintér Csillagnak és Pintér Ildikónak egyenlő részesedése van a kétmilliárdos forgalmú Trium-Itech Zrt-ben, ez a cég vásárolt minősített többséget biztosító részesedést az 1990-ben alakult Energotest Kft-ben. A kft árbevétele tavaly meghaladta a 3 milliárd forintot, a profit 85,6 millió forintot tett ki.

Nyitókép (archív): MTI/EPA/Laurent Dubrule

#Belföld#pintér sándor#műszaki vizsga#járműdiagnosztika#tulajdonszerzés#autó

Címlapról ajánljuk