Belföld

Százmilliók mennek el bérekre az üres piliscsabai campust fenntartó alapítványnál

rtl.hurtl.hu

2024. július 9. 11:03

Hadházy Ákos szerint nincs sok látszata a 45 dolgozó munkájának.

45 dolgozó havonta átlagosan 1,2 millió forintot keres a Makovecz Campus alapítványnál, amelyet a magyar állam 2021-ben hozott létre a Pázmány Péter Katolikus Egyetem kiürített piliscsabai campusának hasznosítására.

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő azt írja, hogy az alapítvány alapító okirata szerint az ingatlanban Nemzeti Tudásparknak kellene működnie, de a szervezet honlapja szerint 2021 óta mindössze három dolog történt ott: egy könyv kiadása, egy épület felújítása és egy szerény érdeklődés mellett lezajlott vallástörténeti konferencia.

A képviselő arról is ír, hogy az alapítvány kuratóriumi elnöke eredetileg Gulyás Gergely miniszter lett volna, de az EU közbelépése miatt Maróth Miklós kapta a vagyon feletti rendelkezés jogát, a kuratóriumnak pedig mások mellett Hassay Zsófia volt terézvárosi fideszes polgármester is tagja.

Hadházy szerint a piliscsabai campus „szellempark”, ahol „az épületek üresen mállanak szét”, és bár az alapítvány idei költségvetése 700 milliót irányoz elő felújításra, az idei szerződések listája szerint csak néhány tízmilliót költenek erre. A teljes bérköltség ugyanakkor 632 millió forintra rúgott tavaly.


Nyitókép: Facebook / Hadházy Ákos

#Belföld#piliscsaba#makovecz campus alapítvány#hadházy ákos

Címlapról ajánljuk