Belföld

Lemondásra szólította fel Gyurcsányt a DK egyik alapító tagja, erre a párt etikai vizsgálatot indított ellene

rtl.hurtl.hu

2024. június 30. 18:17

A DK elnöksége Leel-Őssy Gábor kizárását követeli, miután lemondásra szólította fel Gyurcsány Ferencet. 

Etikai vizsgálatot kezdeményeztek a Demokratikus Koalíció Elnökségének tagjai  Leel-Őssy Gábor, a DK alapító tagja ellen, miután a választáson elért csalódáskeltő eredmények után Gyurcsány Ferenc visszavonulását kezdte el követelni. A politikus erről a Facebook-oldalán közzétett posztban számolt be.

Leel-Őssy közölte, hogy egyért Gyurcsány Ferenc azon kijelentésével, hogy „az alkotmányos demokráciának az a lényege, hogy különböző nézetek vannak, versengenek egymással, és mi ebben hiszünk”, majd a DK elnökének üzent:

Kár, hogy ezt az ideát, saját pártunkra nézve már nem tekinted alapvetésnek.

Leel-Őssy jelezte, hogy fenntartja a véleményét, ami szerint Gyurcsány Ferenc azzal segítene a hazának, ha visszavonulna, és közölte, ragaszkodik ahhoz a DK elnöke ott legyen „az általa el-, és megrendelt Etikai Bizottsági hóhéroláson.”

A DK elnökségi tagjai Leel-Őssy kizárását szeretnék elérni, mert szerintük kijelentéseivel „jelentősen ártott a Demokratikus Koalíció megítélésének”.

Gyurcsány nem mond le, a független sajtót támadja

Gyurcsány Ferenc a héten értékelte a választási eredményeket, és bejelentette, hogy nem mond le a DK éléről, a gyurcsányozó ellenzékieket ostorozta, és a független sajtót nevezte meg a választási vereség egyik okaként. Nem sokkal később egy interjúban már a 444.hu-t támadta egy véleménycikke miatt, közölve, hogy a cikk szerzője „becstelen firkász, a lapja pedig szennylap”. 

A 444.hu főszerkesztője a Híradónak nevetve reagált Gyurcsány szavaira:


Nyitókép: Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke beszédet mond a DK-MSZP-Párbeszéd pártszövetség európai parlamenti és önkormányzati választási eredményváró rendezvényén a budapesti Radisson Blu Béke Hotelben 2024. június 10-én. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

#Belföld#demokratikus koalíció#etikai vizsgálat#gyurcsány ferenc#leel-őssy gábor

Címlapról ajánljuk