Belföld

Ott lesz a párizsi olimpián a strandröplabdázó, akit egy 12 éves lány megerőszakolásáért ítéltek el

rtl.hurtl.hu

2024. június 28. 8:11

A szabadulás után azt mondta, hogy ami történt, megtörtént, nem tudom visszacsinálni, így viselnie kell a következményeket.

A 12 éves lány megerőszakolásáért elítélt strandröplabdázó, Steven van de Velde képviselni fogja Hollandiát a párizsi olimpián. A most 29 éves sportolót 2016-ban négy év börtönre ítélték egy 2014-es eset miatt, amikor 19 évesen szexuális kapcsolatot folytatott egy kiskorú brit lánnyal Angliában. Büntetésének egy részét Angliában töltötte le, majd 2017-ben szabadlábra helyezték Hollandiában, írja a CNN.

Szabadulása után visszatért a sportba, és Matthew Immersszel párosban kvalifikálta magát az olimpiára. Kifejezetten éremesélyesek, miután legyőzték többek között a világranglistát vezető svéd párost is.

A holland röplabdaszövetség és a Nemzetközi Röplabda-szövetség is engedélyezte van de Velde visszatérését. A szövetség főigazgatója, Michel Everaert hangsúlyozta, hogy van de Velde letöltötte büntetését és visszailleszkedett a közösségbe.

Van de Velde elismerte, hogy élete legnagyobb hibáját követte el és viseli a következményeket. A holland röplabdaszövetség támogatja részvételét az olimpián, hangsúlyozva, hogy minden kvalifikációs követelménynek megfelel. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság közölte, hogy a csapatok összeállítása a nemzeti olimpiai bizottságok hatáskörébe tartozik.

Nyitókép: Mario Hommes / DeFodi Images / Getty Images

#Belföld#röplabda#olimpia#Steven van de Velde#erőszak#kiskorú

Címlapról ajánljuk