Belföld

Kunhalmi Ágnes: Külföldről csodájára járnak az MSZP-nek

rtl.hurtl.hu

2024. június 28. 10:23

Azért, mert még létezik a párt.

Kunhalmi Ágnes még nem döntött arról, hogy folytatja-e politikai pályafutását: Az ATV stúdiójában elmondta, hogy azért mondott le az MSZP társelnöki pozíciójáról, mert a párt nagyon gyengén szerepelt az EP-választáson.

A DK-MSZP-Párbeszéd szövetség csak a szavazatok 8 százalékát szerezte meg, így két EP-mandátumot szereztek, de ezek mind DK-s politikusokhoz kerültek.

Kunhalmi szerint a baloldal komoly válságban van Európa-szerte, és az MSZP is jelentős számú szavazót veszített az EP-választás előtt.

Az MSZP politikusa arról is beszélt, hogy a baloldal nemcsak itthon, de Európa több országában is komoly válságban van. Kunhalmi szerint többen a csodájára járnak annak, hogy az MSZP-nek még van szavazóbázisa és parlamenti frakciója, tehát hogy még létezik.

Az ellenzéki összefogás szükségességét hangsúlyozta, és bírálta az ellenzéki pártok közötti belső versengést. A következő hónapokban eldől, hogy az MSZP, a DK és a Párbeszéd képesek-e együttműködni. Kunhalmi még nem döntött arról, hogy részt vesz-e az MSZP megújulási folyamatában, döntéséről később tájékoztatja a közvéleményt.

Nyitókép: RTL

#Belföld#kunhalmi ágnes#mszp#politika#Európa#párt#baloldal

Címlapról ajánljuk