Belföld

Elérhetővé tették az otthonfelújítási program kulcstermékeinek listáját

rtl.hurtl.hu

2024. június 27. 10:28

Jövő hétfőtől, július 1-jétől nyújtható be kölcsönkérelem az Otthonfelújítási Programra.

A Világgazdaság cikke szerint az otthonfelújítási támogatás részletei egyre konkrétabban válnak elérhetővé. A program részleteivel nemrég az rtl.hu is részletesen foglalkozott. Az ofp.emi.hu weboldalon már elérhető a kulcstermékek listája, amelyekre az Otthonfelújítási Programban igényelhető támogatás vonatkozik. Ezek közé tartoznak olyan építőanyagok és berendezések, mint hőszigetelők, nyílászárók, valamint hő- és melegvíztermelő berendezések, amelyek megfelelnek az európai uniós szabályozás követelményeinek.

Az érintettek csak ezen a listán szereplő termékeket választhatják, ha részt kívánnak venni a programban. Ez biztosítja, hogy az épületek energetikai hatékonysága és fenntarthatósága szempontjából megfelelő eszközök kerüljenek beépítésre.

A program július 1-jétől indul, és az MFB Pont Plusz lakossági hálózat bankfiókaiban lehet majd benyújtani kölcsönkérelmet. A kormány kamatmentes kölcsön és vissza nem térítendő támogatás formájában segíti az energetikai korszerűsítést azokban a 1990 előtt épült családi házakban, amelyek energetikai megtakarítást érnek el legalább 30 százalékkal.

Az RTL Híradója korábban azzal foglalkozott, hogy kétszer annyian pályázhatnak az új otthonfelújítási programra, de egy fillérrel sem nőtt a támogatás kerete:

Nyitókép: RTL

#Belföld#otthonfelújítás#program#részletek

Címlapról ajánljuk