Belföld

A MOK segíti az oltásellenes összeesküvéshívők által perelt orvosokat

rtl.hurtl.hu

2024. június 26. 20:08

A kötelező oltások beadása miatt beperelt orvosok mögé állt be a MOK. A kamara szerint veszélyes társadalmi jelenség, hogy erőre kaptak az összeesküvés-hívők.

„A Magyar Orvosi Kamara (MOK) jogi képviseletet biztosít azoknak a kollégáknak, akikkel szemben a kötelező gyermekkori védőoltások beadása miatt bírósági eljárást kezdeményeztek oltástagadó, összeesküvés-hívő magánszemélyek, illetve a mögöttük álló csoportosulások” – közölte a MOK szerda este a Facebookon.

A kamara azt is hozzátette, hogy „az elmúlt években a médiában és közösségi oldalakon elharapódzó orvos- és tudományellenes kommunikáció, illetve a szakmai orvosszervezetek meggyengítésére tett politikai lépések – így az Orvosi Kamara önkormányzati jogköreinek súlyos csorbítása is – ahhoz vezettek, hogy a társadalomban erőre kaptak a szabályokat, a szolidaritást, a közös felelősségvállalást megkerülő szélsőséges jelenségek”.

Úgy vélik, ezek mindannyiunkat, a védőoltások esetében pedig a gyerekeket veszélyeztető társadalmi jelenségek. A MOK szerint ez ellen csak tudatos kormányzati és hatósági fellépéssel, a lakosság informálásával, a szakmai szervezetek megerősítésével lehet érdemben fellépni.

Nyitókép: Illusztráció. Fotó: MTI/EPA/Neil Hall

#Belföld#magyar orvosi kamara#mok#oltásellenes#összeesküvés#bíróság#per#oltás

Címlapról ajánljuk