Belföld

Sallai Roland: A matek csak azután lehet releváns, hogy legyőztük Skóciát

rtl.hurtl.hu

2024. június 21. 19:13

A magyar válogatottnak egy esélye maradt az Eb-továbbjutásra, le kell győznie Skóciát, méghozzá lehetőleg jól látható gólkülönbséggel. Ha ez sikerül, kezdődhet a számolgatás, hiszen azzal, hogy eddig a válogatott nulla pontos, a többi csapaton is múlik a sorsának alakulása.

Nincs könnyű helyzetben két mérkőzést követően a magyar válogatott az Európa-bajnokságon, Skócia ellen mindenképp nyernie kellene, ami nem lesz könnyű. A győzelemért ugyanis az ellenfél is biztosan mindent megtesz majd, hiszen a skótok ikszeltek Svájccal, így ha győznek ellenünk, négy ponttal szinte biztos, hogy tovább mennek.

Sallai Roland: A matek csak azután lehet releváns, hogy legyőzzük Skóciát
A magyar válogatott kezdőcsapata a Németország elleni Eb-csoportmérkőzésen Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd


Péntek délután a németek ellen az egyik legjobb magyar teljesítményt nyújtó Sallai Roland válaszolt az újságírók kérdéseire a Weiler im Allgäuban felállított edzőközpont sajtótermében. 

Szeretnénk a lehető legjobb teljesítményt nyújtani, de a matek és a számolgatás csak azután lehet releváns, hogy legyőzzük Skóciát, addig felesleges számolgatni


– mondta Sallai, aki kiemelte, hogy Németország ellen a játék minden elemében jobb volt a válogatott, mint svájci mérkőzésen, így bizakodó az utolsó csoportmeccset illetően. 

„Németország ellen sokkal kompaktabban játszottunk, jobban védekeztünk, ebből próbáltunk gyors kontratámadásokat vezetni. A házigazda ellen megvoltak a helyzeteink, több gólt szerezhettünk volna, bízom benne, hogy a Skócia elleni találkozón jobban célzunk majd. Ezzel együtt a biztos védekezés kulcsa lehet a Skócia elleni meccsnek is" – nyilatkozta a 27 éves támadó.

Sallai Roland: A matek csak azután lehet releváns, hogy legyőzzük Skóciát
Sallai Roland és Jamal Musiala Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd


Sallai beszélt arról is, hogy sokat tanultak a németek elleni meccsből, a Svájc elleni vereséget pedig már maguk mögött hagyták és a csapat jó hangulatban készül a skótok elleni megmérettetésre.

Vasárnap igazi ki-ki mérkőzés vár ránk, teljesen mindegy, hogy csúnya vagy szép futballal, de nyernünk kell. Tudjuk, mire számíthatunk Skócia ellen, több minőségi játékos van a keretben, ezért fontos, hogy a saját játékunkat nyújtsuk, és megnyerjük a meccset.

– zárta gondolatmenetét Sallai Roland, aki 51 meccsen 13 gólnál jár a nemzeti csapatban.

A magyar válogatott vasárnap 21 órakor lép pályára Skócia ellen Stuttgartban, ahol kiderül, hogy szükség lesz-e a folytatásban matematikára.

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

#Belföld#foci#foci-eb#magyar fociválogatott#skócia#Sallai Roland

Címlapról ajánljuk