Sport

Nem bírt egymással a svájci és a skót válogatott

rtl.hurtl.huMTIMTI

2024. június 19. 23:15

A magyar érdekeltségű csoportban 1-1-es döntetlent hozott a skót–svájci mérkőzés a labdarúgó-Európa-bajnokság második fordulójában, szerdán.

A skótok a házigazda németek elleni 5-1-es vereséggel kezdték a tornát, míg a svájciak a magyarokat múlták felül 3-1-re a nyitófordulóban. A pont nélküli skótok kezdték jobban a meccset, és vezetést is szereztek.

A 13. percben skót kontra végén Scott McTominay kapta a labdát, lövésébe pedig a hátvéd Fabian Schär tette bele a lábát szerencsétlenül, így vágódott a hálóba a labda (1-0).

A folytatásban erőre kapott a rivális. A 26. percben a jobb oldali védő, Anthony Ralston rosszul passzolt középre, a labdára Xherdan Shaqiri csapott le, és a 16-os vonala elől bal lábbal egyből a jobb felső sarokba bombázott (1-1).

Ezzel Shaqiri lett hazája első játékosa, aki három kontinenstornán is betalált (2016, 2021, 2024). A szünetig lendületben maradtak a svájciak, de előbb Dan Ndoye gólját les miatt érvénytelenítették, majd Angus Gunn-nak kellett nagyot mentenie.

A fordulás után is Svájc kezdeményezett, két nagy helyzete is volt, ám a 67. percben a skótok újból vezethettek volna, Grant Hanley fejese viszont csattant a kapufán. A hajrához közeledve mindkét csapatnak adódtak lehetőségei, Svájc újabb lesgólt szerzett Breel Embolo révén, majd a 89. percben a csereként beállt Zeki Amdouni fejelt a kapu mellé. Az utolsó percekben még a skótok veszélyeztettek, ám kimaradt a ziccer, és így maradt a döntetlen.

A csoportkör vasárnapi zárófordulójában a skótok a győzelmi kényszerben lévő magyarokkal találkoznak Stuttgartban, a svájciak pedig a már biztos nyolcaddöntős németekkel csapnak össze Frankfurtban.

Csoportkör, 2. forduló, A csoport

Skócia–Svájc 1-1 (1-1)

Köln, 42 711 néző, vezette: Kruzliak (szlovák)

Skócia: Gunn – Ralston, Hendry, Hanley, Tierney (McKenna, 61.), Robertson – McTominay, Gilmour (McLean, 79.), McGregor – McGinn (Christie, 90.) – Adams (Shankland, 91.)

Svájc: Sommer – Schär, Akanji, Rodriguez – Widmer (Stergiou, 86.), Xhaka, Freuler (Sierro, 75.), Shaqiri (Embolo, 60.) – Aebischer, Vargas (Rieder, 75.) – Ndoye (Amdouni, 86.)

Gólszerzők: McTominay (13.), illetve Shaqiri (26.)

Sárga lap: McTominay (51.), McKenna (68.), McGinn (71.), illetve Rodriguez (31.), Sierro (86.)

Nyitókép: Angus Gunn skót kapus nem tudja védeni a svájci Xherdan Shaqiri lövését, aki berúgta csapata első, egyenlítő gólját a németországi labdarúgó Európa-bajnokság A csoportjának második fordulójában játszott Skócia-Svájc mérkőzésen a kölni RheinEnergieStadionban 2024. június 19-én. Fotó: MTI/EPA/Georgi Licovszk

#Sport#labdarúgás#futball#foci-eb#skócia#svájc

Címlapról ajánljuk