Belföld

Karácsony bajban van, Demszkytől kér tanácsot

rtl.hurtl.hu

2024. június 21. 14:35

Demszky posztolta ki a Facebook-oldalára, hogy Karácsony Gergely hozzá fordult.

A Facebookon közzétett posztjában Demszky Gábor, Budapest korábbi főpolgármestere arról számolt be, hogy Karácsony Gergely jelenlegi főpolgármesterrel beszélgettek arról, mi a teendő az új fővárosi közgyűlésben, amely igen sokszínű lesz, és Karácsony szövetségesei (DK-MSZP-Párbeszéd) csak 7 képviselővel rendelkeznek majd.

Demszky Gábor idézte báró Podmaniczky Frigyest, aki szerint Budapest fejlesztéséhez az ország pénzügyi támogatása szükséges, és a fejlesztéseknek egy előre megfontolt terv szerint kell haladniuk. Demszky rámutatott, hogy Podmaniczkynek megvoltak a szövetségesei, míg a jelenlegi kormány ellenségként kezeli a fővárost.

Demszky javasolta az Összefogás program újraindítását, amely a főváros hétéves fejlesztési tervén alapul. Szerinte ez a terv a Tisza Pártnak is érdeke lehet, és kiemelte a kezdeményező szerep fontosságát. Úgy vélte, ha a kormány elutasítja a tervet, azzal maguknak ártanak, ha pedig elfogadják, azzal a közjót szolgálják. Demszky szerint Budapest hajóját révbe kell juttatni, még ha kicsi is az esély a kormány támogatására.

Nyitókép: Demszky Gábor 2018. október 5-én – Fotó: Soós Lajos / MTI

#Belföld#karácsony gergely#demszky gábor#budapest#közgyűlés#kisebbség

Címlapról ajánljuk